Ackermans & van Haaren


Antwerpen, 19 januari 2009

Verkoop van OLEON groep afgerond

De aandeelhouders van OLEON Holding (Sofinim - Ackermans & van Haaren, KBC Private Equity, Fortis Private Equity, Mercator Verzekeringen en Jan De Clerck) melden dat de verkoop van 100% van de aandelen aan DIESTER INDUSTRIE, een dochteronderneming van SOFIPROTEOL, afgerond is. Deze transactie werd via een vroeger persbericht dd 19 november aangekondigd en inmiddels werd aan de opschortende voorwaarde van goedkeuring door de Europese concurrentie-autoriteiten voldaan.

Sinds de buy-out in 2001 heeft de Oleon groep een strategie gevolgd, die gericht is op de diversificatie en internationale expansie van haar activiteiten. In dit kader heeft Oleon overnames gerealiseerd in Noorwegen (Sandefjord, esters) en Duitsland (Emmerich, gespecialiseerde vetzuren) en wordt momenteel een nieuwe productie-eenheid voor esters gebouwd in Maleisië (Port Klang). Oleon was tevens de eerste industriële producent van biodiesel in België.

Sofiprotéol is een Franse groep actief in de productie en verwerking van plantaardige oliën en proteïnen.

Ackermans & van Haaren is een gediversifieerde groep actief in 4 kernsectoren : bouw,bagger en concessies (DEME, één van de grootste baggerbedrijven ter wereld - Algemene Aannemingen Van Laere, een toonaangevende aannemer in België), vastgoed en aanverwante diensten (Leasinvest Real Estate, een genoteerde vastgoedbevak met ongeveer 480 miljoen euro vastgoedactiva in portefeuille ­ Extensa, een belangrijke gronden- en vastgoedontwikkelaar met zwaartepunt in België, Luxemburg en Centraal-Europa), private banking (Bank Delen, één van de grootste onafhankelijke privé-vermogensbeheerders in België ­ Bank J.Van Breda & C°, niche-bank voor de ondernemer en de vrije beroepen in België), en private equity (Sofinim, één van de grootste risicokapitaalverschaffers in België, en GIB). De groep concentreert zich op een beperkt aantal strategische participaties met een belangrijk groeipotentieel. AvH is opgenomen in de BEL20-index, de Private Equity NXT index van Euronext Brussel en vanaf 23 juni ook in de Europese DJ Stoxx 600.

Website
Alle persberichten van AvH en haar belangrijkste groepsvennootschappen evenals de `Investor Presentation' kunnen ook geraadpleegd worden op de AvH website : www.avh.be. Geïnteresseerden die de persberichten via e-mail wensen te ontvangen moeten zich inschrijven via deze website, rubriek `Nieuws'.

Voor bijkomende informatie kunt u telefonisch terecht bij: Luc Bertrand
CEO - Voorzitter van het Executief Comité
tel: +32.3.231.87.70
e-mail: dirsec@avh.be

Jan Suykens
Lid van het Executief Comité
tel: +32.3.897.92.36
e-mail: dirsec@avh.be






---- --