Makita introduceert Mbox en AVT-combi- en breekhamers op Bouwbeurs


SON, 20090119 -- Makita uit Son presenteert tijdens de Bouwbeurs twee primeurs. De Mbox is een opbergsysteem voor het opbergen, koppelen, dragen en transporteren van machines en accessoires. Daarnaast toont Makita op de beurs de nieuwste SDS-Plus en SDS-Max combihamers en twee SDS-Max breekhamers. Alle vier de machines zijn uitgerust met de Anti Vibratie Technologie (AVT). Makita staat tijdens de Bouwbeurs van 9 t/m 12 februari in hal 12, standnummer D026.

Met de introductie van de combihamers HR3210C, de HR3541FC en de HR4510C completeert Makita de range combihamers SDS-Plus/Max. Het assortiment varieert nu van 32, 35, 40, 45 tot 52 mm die allemaal zijn uitgerust met AVT. Dankzij deze trillingsdemping kan de gebruiker tijdens een achturige werkdag 120 minuten met de HR3210C werken. Dit is 250% langer ten opzichte van de 35 minuten die zijn toegestaan met de voorganger zonder AVT. De combihamers zijn ook voorzien van Smart Impact Technology (SIT). Dankzij deze techniek slaat de boor bij elke omwenteling op een andere plaats, waardoor de productiviteit 50% hoger is ten opzichte van conventionele machines.

100% langer breken
Ook de beide nieuwe SDS-Max breekhamers HM1213C en HM1214C zijn voorzien van AVT. De HM1213C is uitgerust met een dynamische AVT. Hierdoor mag de gebruiker 100% langer breken, dus in totaal 1 uur en 39 minuten. Deze machine heeft een vermogen van 1500 Watt en een slagkracht van 26J. De HM1214C is een lineair model, dat dankzij een nieuw type AVT een zeer lage vibratiewaarde heeft van 7,5 m/s². Hierdoor mag de gebruiker 3 uur en 33 minuten per dag met deze hamer breken. Het vermogen van deze machine is 1500 Watt en de slagkracht bedraagt 25J.

Mbox
Vanaf januari 2009 verpakt Makita alle 3,0 Ah Lithium-ion accumachines (m.u.v. BVR450, BJR181 en BUC122) standaard in een Mbox. Deze box biedt plaats aan de machine, de accessoires en er is ruimte voor extra materiaal. De nieuwe functionele Mboxen zijn gemakkelijk stapelbaar en aan elkaar te koppelen, zodat de opslagruimte in de servicebus of de werkplaats optimaal benut kan worden. De Mbox is daarnaast voorzien van een opklapbaar handvat.

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt, produceert en verkoopt gereedschap voor professionals en consumenten. De Japanse cultuur is sterk verankerd in de bedrijfsfilosofie van het bedrijf. Makita besteedt veel aandacht aan innovaties en streeft op haar beurt weer continu naar beter. Dit resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Dat vertaalt zich in een lange levensduur, maar ook in de afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid. De gebruiker, dus ook zijn gezondheid, staat daarbij altijd centraal. Het assortiment van Makita bestaat wereldwijd uit meer dan 1.500 verschillende machines. Daarvan worden er in Nederland circa 400 aangeboden via de vakhandel.


Fotobijschrift:
- Machines en accessoires overzichtelijk opgeborgen in het Mbox opbergsysteem van Makita.
- Minder trillingen door het Anti Vibratie Systeem van Makita.





Ingezonden persbericht