Huurprijs kamer in Rotterdam stijgt tot ongekende hoogte


DEN HAAG, 20090119 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat het aantal nieuw aangeboden kamers in december 2008 flink is gestegen (bijna 15 procent) vergeleken met dezelfde maand in 2007. Er werden 465 nieuwe kamers aangeboden. Een kamerzoekende in Rotterdam betaalde in december 2008 echter wel een hogere (7 procent) huurprijs voor een kamer dan een jaar daarvoor.

Huurprijs kamers Rotterdam stijgt met 7 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van aangeboden kamers in Rotterdam in december 2008 is gestegen (25 euro) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze stijging ligt slechts 0,1 procent boven het landelijk gemiddelde (6,9 procent). De gemiddelde huurprijs van een kamer in Rotterdam komt hiermee uit op 380 euro, 37 euro boven het landelijk gemiddelde. Hiermee is de gemiddelde huurprijs tot een record hoogte gestegen.



Kameraanbod neemt flink toe met 14,8 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers in Rotterdam is ten opzichte van een jaar geleden flink toegenomen (14,8 procent) in de maand december 2008. Er worden dit jaar in december 465 kamers aangeboden, 60 kamers meer dan vorig jaar.



Vierkante meter prijzen dalen licht met 0,9 procent
De vierkante meter prijzen laten in december dit jaar een lichte daling zien (-0,9 procent) en de gemiddelde huurprijzen laten juist een stijging zien (7 procent), ten opzichte van een jaar geleden. De vierkante meter prijzen komen in de maand december uit op 16,72 euro. In ruil voor dit bedrag heeft de kamerzoekende de beschikking over een kamer met een gemiddelde oppervlakte van 22,74 m2. De gemiddelde oppervlakte van een kamer is wel groter (8,1 procent) vergeleken met vorig jaar.



Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2008/01/15/Kamermarkt+Rotterdam+December+2008.aspx. Van de grootste steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.