Kameraanbod in Groningen neemt toe


DEN HAAG, 20090119 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat het kameraanbod in december 2008 in Groningen flink is toegenomen (16,5 procent) vergeleken met een jaar eerder in dezelfde maand. Kamerverhuurders van nieuw aangeboden kamers in december hebben echter wel de huurprijs verhoogd ten opzichte van diezelfde maand vorig jaar met bijna 6 procent.

Huurprijs kamers Groningen stijgt met 5,9 procent
De gemiddelde huurprijzen van aangeboden kamers in Groningen is gestegen (5,9 procent) ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar en komt hiermee uit op 323 euro per maand.



Aanbod kamers neemt flink toe met 16,5 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers in Groningen is in vergelijking tot de afgelopen 4 maanden flink toegenomen. In december dit jaar zijn er gemiddeld 757 kamers aangeboden, een toename van 16,5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.



Vierkante meter prijzen stijgen licht met 2,9 procent
De vierkante meter prijzen zijn licht gestegen (2,9 procent) in de maand december ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het aantal vierkante meters is ook gestegen met exact 3 procent ten opzichte van vorig jaar en komt uit op 18,67 m2.



Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2008/01/15/Kamermarkt+Groningen+December+2008.aspx. Van de grootste steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.