Hulp bij studiekosten door Google resultaten


Pixelsvoorstudie.nl; hulp voor hulp

LEVEROY, 20090119 -- De naam van de website www.pixelsvoorstudie.nl zegt al exact wat Dave Kierkels, student aan de Universiteit in Tilburg, zijn intentie is met deze website. Hij biedt bedrijven advertentieruimte in de vorm van pixels om zijn studie te bekostigen. Dit is echter niet het enige dat Kierkels de bedrijven aanbiedt. Wanneer zij adverteren op zijn website krijgen zij zijn afstudeerrapport, waarin hij onderzoek heeft gedaan naar zoekmachine optimalisatie, toegestuurd.

Als bedrijf is het tegenwoordig erg belangrijk om naamsbekendheid te hebben en gevonden te worden. Dit kost bedrijven ieder jaar dan ook erg veel advertentiekosten. Kierkels kan deze bedrijven d.m.v. van zijn afstudeerrapport helpen bij het eenvoudiger gevonden worden in Google, waarmee zij dus op advertentiekosten kunnen besparen. Bovendien bezitten ze pixels op zijn website en ook dat is goede reclame voor een bedrijf. Pixels kunnen gekocht worden in blokjes welke 25 euro kosten.

Met het geld dat Kierkels hiermee verdient wil hij simpelweg zijn studie bekostigen. Hij kwam op het idee door Alex Tew, een Engelsman die met een soortgelijke website veel geld verdiende. Kierkels is echter uniek in het feit dat hij ook een tegenprestatie levert d.m.v. het afstudeerrapport. Hierdoor helpen de bedrijven niet alleen hem, maar helpt hij vooral ook de bedrijven bij het besparen van kosten en het verbeteren van hun website.

Het bewijs dat het afstudeerrapport toegevoegde waarde heeft voor bedrijven is de afgelopen maanden geleverd. Het bedrijf waar hij is afgestudeerd is door dit rapport flink gestegen op de scorelijst van Internet zoekmachines zoals Google. Ook vele andere bedrijven hebben inmiddels gebruik gemaakt van zijn dienst en de reacties zijn louter positief. Voor bedrijven is dit dus een kans om een student te helpen met zijn studiekosten en tegelijkertijd zichzelf beter vindbaar te maken op het Internet.