Gemeente Tilburg

Unieke attractie bij voorverpachting Tilburgse
kermis

Mystery Hotel op Koningsplein

De Tilburgse Kermis krijgt in 2009 met het Mystery Hotel een unieke attractie op het Koningsplein. Het Mystery Hotel is een freefall toren van 26 meter hoog met vijf verdiepingen. Op het einde van de tocht valt de bezoeker in het donker een flink aantal meters naar beneden. Exploitant van deze unieke attractie is M.J. v.d. Wiel uit Vlijmen. De voorverpachting op het Koningsplein en het Besterdplein vindt altijd plaats voor de algemene verpachting in januari. Zo wordt gezorgd voor een zo sterk mogelijk aanbod op deze pleinen.
Acht exploitanten leverden de afgelopen tijd een envelop in met hun aanbod voor de voorverpachting. Deze enveloppen werden in het bijzijn van bonden en exploitanten geopend door het kermisteam. Hierna is een keuze gemaakt op grond van de meerwaarde van de attractie voor het plein.
Wethouder Joost Möller (evenementen): "Ik ben zeer content met het Mystery Hotel. Dit wordt een echte publiekstrekker op het Koningsplein. Natuurlijk zullen er tijdens de algemene verpachting op 19 januari 2009 nog veel meer namen worden gepresenteerd." De komende editie van de kermis vindt plaats van 17 tot en met 26 juli. Uitbreiding kermisterrein
De gemeente Tilburg heeft de mogelijkheden onderzocht van een afsluiting van de Schouwburgring ten gevolge van de uitbreiding van het kermisterrein. Globaal gaat het daarbij om een periode van ruim twee weken (opbouw, kermis, afbreken). Het afsluiten van de Schouwburgring/Bisschop Zwijssenstraat heeft grote gevolgen voor het openbaar vervoer, hulpdiensten en het bevoorradingsverkeer. Derhalve is besloten om de uitbreiding van het kermisterrein op een andere locatie te zoeken. Möller; "Het afsluiten van de Schouwburgring en de Bisschop Zwijssenstraat heeft consequenties voor de verkeersdoorstroming. Verder valt de gehele kermisperiode buiten de schoolvakanties Basisonderwijs Regio Zuid. Veel mensen stemmen hun vakantie af op de schoolvakantie en dat betekent dat ook het dagelijkse verkeer te veel hinder zou ondervinden van de afsluiting. We gaan nu onderzoeken of de kermis op een andere plek kan uitbreiden." Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.