Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 8 januari 2009

Olaf Croon nieuwe directeur Cebuco

Per 19 januari gaat Olaf Croon Cebuco leiden. Hij volgt daarmee Jacqueline van den Heuvel op, die deze functie op ad interim-basis vervulde sinds het vertrek van Cees Polman begin vorig jaar.

Croon heeft ruime ervaring in de media. Ondermeer werkte hij als commercieel manager bij RTV Noord Holland en Reed Business Information Nederland en als sales en marketing manager bij het wooncluster van Sanoma Uitgevers. Op dit moment is Croon nog als senior consultant in dienst van de Challenge Group.

Olaf Croon zal bij Cebuco de recent ingevoerde koersverlegging verder gestalte geven. Daarbij ligt de nadruk nog meer dan voorheen op het aantonen van de meerwaarde van dagbladen als advertentiemedium. Effectonderzoeken en reclame reactie onderzoeken blijven hierin een belangrijke rol spelen.

Bestuursvoorzitter Tom Tempelman (NRp Dagbladen): "Met de komst van Olaf Croon heeft het Cebuco Bestuur er het volste vertrouwen in dat de recent aangescherpte doelstellingen van de brancheorganisatie gerealiseerd zullen worden. Croon brengt een flinke dosis ervaring en een groot netwerk met zich mee, aan hem de taak om nog meer de toegevoegde waarde van de krant als advertentiemedium voor het voetlicht te brengen bij beslissers in het communicatietraject."

Jacqueline van den Heuvel gaat na de overdracht van de lopende dossiers verder met haar bedrijf Hills Communications dat zij in november 2008 startte.

________________________________________________