Ingezonden persbericht


DEBAT: commerciële pistes voor de podiumkunsten?

Te veel gezelschappen voor te weinig middelen: meer dan ooit is dat het plaatje van de Vlaamse podiumkunsten. Zeker nu straks weer de subsidiepot wordt uitgekeerd. Hebben theater en dans er geen baat bij om ook meer commerciële pistes te bewandelen? Of leveren ze daarmee net al hun kwaliteit uit? Wat zijn de opties, wat de valkuilen? Valt er iets te leren van Nederland? Hoog tijd om dat taboe te lijf te gaan.

Kurt Van Eeghem modereert Stefaan De Ruyck (Vooruit), Martijn Sanders (Nederlandse Commissie Cultuurprofijt), Jan Joris Lamers (Maatschappij Discordia) en Michael De Cock ('t Arsenaal). Franky Devos (Buda) geeft de opslag.

Maandag 19 januari, 19-21 u. in deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel. Reserveren voor 15 januari op info@deburen.eu, tel. +32 (0)2 212 19 30

Dit debat breit een staartje aan de rondetafel 'denk vrij!' in rekto:verso 31, waarop pittige respons kwam van David Bauwens en Rik Hancké. Klik door en lees alles na!

Ism deBuren

!! Het debat past in een breder Vlaams-Nederlands kader, met eerder ook al:

15 - 18 u. - VOORBIJ de beslissingen (VTi, deBuren & De Brakke Grond)

Na de hervormingen in het Nederlandse theaterlandschap vielen onlangs ook de beslissingen met betrekking tot de subsidietoekenningen voor de periode 2009-2012. Kunnen we iets opsteken van de beslissingen die in Nederland zijn doorgevoerd? Welke kwesties en problemen gaven aanleiding tot een herziening van het systeem? Op welke manier willen de recente institutionele hervormingen die kwesties remediëren? En leiden de recente subsidiebeslissingen ook effectief tot een oplossing?

Aan het woord komen Kees Weeda (Raad voor Cultuur), Jan Zoet (Rotterdamse Schouwburg), Guy Cassiers (Toneelhuis) en Cis van Helmond (Generale Oost). Ann Olaerts (VTi) en Constant Meijers (Theatermaker) modereren.

Om 18 u. wordt een lichte maaltijd geserveerd