Ingezonden persbericht


Kleinschalig Wonen voor mensen met dementie

Wethouder en bewoner leggen
eerste steen van project 'De Notaris'

Aan de Raadhuisstraat in Oosthuizen wordt op maandag 19 januari 'een steentje bijgedragen' aan de bouw van een bijzonder woonproject. Op de plaats waar voorheen de zogenaamde notariswoning stond, vlak naast Zorgcirkel De Seevanck, verrijst 'De Notaris', een plek waar mensen met dementie straks kunnen wonen op een manier die zoveel mogelijk de thuis- of gezinssituatie benadert.

Door het steentje bij te dragen wordt meteen aangegeven hoe belangrijk samenwerking is als het gaat om wonen en gezondheidszorg. Samen met een bewoner van de gemeente Zeevang, de heer Piet Carbaat, zal de wethouder van Sociale Zaken, Jetty Voermans, symbolisch het startsein geven voor de bouw van het complex. Bouwcompagnie, de ontwikkelingsafdeling van Wooncompagnie, en zorgaanbieder De Zorgcirkel werken bij dit project actief samen. De Zorgcirkel zal de toewijzing verzorgen voor de woningen in 'De Notaris'.

Individueel dagprogramma
In 'De Notaris' zullen mensen met geheugenproblemen zoveel mogelijk wonen in de hun vertrouwde levensstijl. Individuele benadering van de bewoner staat voorop. Mantelzorgers, vrijwilligers en de professionele zorg vanuit De Seevanck staan hiervoor borg. Iedereen krijgt een persoonlijk dagprogramma, waarbij de bewoner de eigen en bekende activiteiten kan blijven voortzetten, zoals eten voorbereiden, koken, tuinieren, boodschappen doen en hobby's en zo meer.

Twee woonlagen mét woonhuis
'De Notaris' zal bestaan uit twee woonlagen. Op elke woonlaag komt een woonhuis met een grote woonkamer, keuken en zes slaapkamers. Bovendien worden twee sanitaire units per woonlaag gerealiseerd. De woning krijgt de naam 'De Notaris', niet alleen genoemd naar de voormalige notariswoning, maar ook naar een oud appelras dat voorheen groeide in de aldaar gelegen fruitboomgaard.



Ingezonden persbericht