Ingezonden persbericht


Nomadslife

Foto-expositie Jeroen Toirkens | 15 januari t/m 28 februari

RASA - Pauwstraat 13 a - 3531 AL Utrecht | Informatie - aanvraag persfoto's: Guido@rasa.nl

Fotograaf Jeroen Toirkens fotografeerde de Kazakh adelaarjagers in West-Mongolië en rendiernomaden in Noord-Mongolië. De laatste 28 families op de Buruun Taiga volgen de rendieren die op zoek naar vers mos steeds verder trekken.

In de tentoonstelling worden de nomaden zelf geportretteerd. Is het bestaan zonder een vaste woonplaats onleefbaar? Hebben de nomaden overlevingskansen in een moderne wereld?

Deze en andere vragen worden gesteld tijdens de presentatie van de expositie op 27 februari, voorafgaand aan een Kirgizisch muziekprogramma met Salamat Sadikova en de Djunushov Brothers, beiden uit Kirgizië. Fotograaf Jeroen Toirkens zal tijdens deze presentatie vertellen over zijn jarenlange fascinatie voor de voornamelijk arctische nomadische volkeren en zijn ervaringen. Ook te gast is Arctic People Alert, een NGO die opkomt voor arctische nomadische volkeren.

Jeroen Toirkens studeerde Fotografische Vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en werkt sinds 1995 als zelfstandig documentaire fotograaf. Gefascineerd door nomadenfamilies start hij in 1999 het autonome project NomadsLife, een foto-documentaire over nomadisch leven. Dit project en de bijbehorende organisatie hebben tot doel de kennis over nomadisch leven te verspreiden.

De expositie is te bezichtigen op woensdag, donderdag en vrijdag van 15:00 tot 18:00 uur als ook voor, tijdens en na voorstellingen.

Programma vrijdag 27 februari: Kirgizië

19:00 Presentatie Nomadslife met Jeroen Toirkens
20:30 Concert Salamat Sadikova (Kirgizische zang)
21:30 Concert Djunushov Brothers (Kirgizische instrumentale virtuositeit)

Kaarten te koop en te bestellen op www.rasa.nl | Kassa: tickets@rasa.nl of 030-2316040


---

Einde persbericht