Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 januari 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Met ruim 1,37 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 47-jarige automobilist uit Hengelo raakte maandag 19 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandagmorgen 19 januari omstreeks 04.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Hampshire in Hengelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 47-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,37 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-006804)

Vrouw aangehouden na wangedrag

Almelo

Een 30-jarige vrouw uit Almelo werd op zondagavond 18 januari aangehouden, omdat zij in een café op het Marktplein in Almelo zich vervelend gedroeg. De vrouw wilde de rekening niet betalen en het pand niet verlaten. Zij sloot zich op in het toilet. De politie moest de vrouw uit het toilet verwijderen en zij werd meegenomen naar het politiebureau. (09-006717)

Hennepplantage ontdekt

Geesteren

Naar aanleiding van een onderzoek werd op zondag 18 januari een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Veldstegge in Geesteren aangetroffen.

Op zondag 18 januari omstreeks 14.30 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Veldstegge in Geesteren. In een woning werden in totaal 105 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Een 24-jarige vrouw uit Enschede en een 25-jarige man uit het Duitse Winterberg konden werden aangehouden door de politie. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt

(09-006401)

Met ruim 1,34 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 62-jarige automobilist uit Enschede raakte maandag 19 januari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandagmorgen 19 januari omstreeks 01.00 uur kreeg de politie melding dat een auto in de sloot was gereden op de Twekkelerweg Hengelo. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 62-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,34 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-006783)

Inbreker op heterdaad betrapt

Enschede

Een 28-jarige man uit Oldenzaal werd op maandag 19 januari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een inbraak in een café aan de Menistenstraat in Enschede.

Maandagmorgen 19 januari omstreeks 05.00 uur hoorde een getuige gerommel een café aan de Menistenstraat in Enschede. Hij belde direct de politie. Toen deze poolshoogte ging nemen verliet de inbreker net het café. De inbreker, een 28-jarige man uit Oldenzaal, werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-006809)

Twee ganzen mishandeld, politie zoekt getuigen

Almelo

Zondagmiddag 18 januari werden twee dode zwanen aangetroffen in de Weezenbeek ter hoogte van het Rijncollege in Almelo. De ganzen bleken mishandeld te zijn. De politie is opzoek naar de dader(s). Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de mishandeling / doden van de ganzen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Almelo, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-006688)

Automobilist gewond na eenzijdige aanrijding door gladwegdek

Ambt Delden

Een 48-jarige man uit Almelo raakte zondag 18 januari gewond tijdens een eenzijdige aanrijding op de Almelosestraat in Ambt Delden.

Zondagavond 18 januari omstreeks 22.30 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Almelosestraat in Ambt Delden. Bleek dat een 48-jarige automobilist uit Almelo op de Almelosestraat reed, komende uit de richting van Delden. Door het bevroren wegdek raakte de auto in de slip en kwam in de sloot terecht. De man raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (09-006768)

Automobilist gewond na eenzijdige aanrijding

Hengelo

Een 19-jarige man uit Enschede raakte zondag 18 januari gewond tijdens een eenzijdige aanrijding op de kruising Twekkelerweg / Bruninksweg in Hengelo.

Zondagavond 18 januari omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding. Bleek dat een 19-jarige automobilist op de Twekkelerweg ter hoogte van de Bruninksweg in Hengelo reed. Vermoedelijk door een combinatie van een glad wegdek en te hoge snelheid verloor hij de macht over het stuur. De auto gleed links tegen een boom en is vervolgens gespind en rechts in de sloot tot stilstand gekomen. De bestuurder werd door het ambulancepersoneel aan zijn verwondingen geholpen. Gezien de schade werd het kentekenbewijs van de auto ingevorderd. (09-006775)

Airbags uit auto's gestolen

Enter

In de nacht van zondag 18 januari op maandag 19 januari 2009 zijn in de plaats Enter uit meerdere personenauto's de airbag gestolen.

Inmiddels hebben 6 personen aangifte gedaan. Deze personenauto's stonden geparkeerd aan de Marcellistraat, Voortmors, Erve Smedink, Reggestraat en Erve de Plecht te Enter. Nog geen 15 meter van een van de diefstallen, op de Groengronden, werden twee fietsen gestolen. Misschien hebben de airbagdieven hier iets mee te maken. De politie Twente heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden. Mochten er mensen zijn die bijzonderheden hebben waargenomen dan kunnen zij contact opnemen met de politie. Telefoon: 0900-8844 of anoniem met Bel Misdaad 0800-7000

De Politie sluit niet uit dat deze inbraken door dezelfde dader(s) zijn gepleegd als de inbraken in IJsselland. (08-006819)

Bonnenregen bij verlichtingscontrole

Oldenzaal / Denekamp / Losser / Tubbergen

Bij een verlichtingscontrole vrijdag 16 januari op diverse locaties in Oldenzaal / Denekamp / Losser / Tubbergen werden tussen 17.30 en 20.00 uur 180 fietsers bekeurd voor het niet voeren van de vereiste verlichting. Vier automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van een autogordel. (09-006165)

Vanaf 1 november 2008 zijn er nieuwe regels voor fietsverlichting. Naast vast licht op je fiets mogen losse lampjes nu ook!

De politie Twente bekeurt op verlichting als er wordt gereden zonder voor- en/of achterlicht. Tevens is het rijden zonder reflectie op de achterkant van je fiets, de trappers of op de wielen strafbaar. De boete hiervoor kost minimaal twintig euro. Voor meer informatie over fietsverlichting kijk op www.losselampjesmogenook.nl

---- --