Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Fireva en Revaned bundelen krachten

Zoetermeer, 19 januari 2009 - Door een fusie tussen Fireva en Revaned is een nieuwe branchevereniging ontstaan met 65 leden. De vereniging gaat verder onder de naam Firevaned, branchevereniging hulpmiddelen. Firevaned is daarmee de grootste branchevereniging in Nederland van hulpmiddelen en klantspecifieke aanpassingen voor gehandicapten en ouderen.

Fabrikanten, importeurs en revalidatietechnische bedrijven zijn nu verenigd in één grote branchevereniging, met een totale omzet van 780 miljoen euro, die zich inzet voor het behartigen van de algemene belangen van haar leden op economisch, juridisch en technisch gebied. Frank Bangma is onafhankelijk voorzitter.

Speerpunt van Firevaned is de innovatie te stimuleren en te laten zien wat een goede inzet van hulpmiddelen mogelijk kan maken. Hulpmiddelen bevorderen de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van gehandicapten en ouderen en besparen kosten in andere segmenten van de gezondheidszorg. Firevaned is initiatiefnemer van de beurs Support, die tweejaarlijks plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. Samen met Vilans organiseert Firevaned tijdens de beurs de Innovatieprijs. Daarnaast is t.b.v. consumenten een website ontwikkeld, www.eengoedhulpmiddel.nl, met algemene informatie over hulpmiddelen.

De belangenbehartiging ten behoeve van de leden strekt zich onder meer uit tot de dossiers t.a.v. de Wet maatschappelijke ondersteuning, het VWS-project Heroriëntatie Hulpmiddelen, de toekomst van de AWBZ, het CVZ pakketadvies hulpmiddelen, de Zorgverzekeringswet, de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen en verdere ontwikkelingen op het hulpmiddelenterrein. Ten gevolge van deze en andere toekomstige maatschappelijke ontwikkelingen, zal de samenwerking met belangenorganisaties voor gehandicapten en ouderen steeds meer aandacht vragen.

De leden van Firevaned fabriceren, importeren en leveren hulpmiddelen op het gebied van mobiliteit, woning- en werkplekaanpassingen, communicatie en oefening en behandeling.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht