Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Voorlopig ontwerp nieuwe gemeentewerf aan de Korenbree in Borculo is klaar


Het voorlopig ontwerp voor de nieuwe gemeentewerf is klaar. Vorig jaar besloot de gemeente een nieuwe werf te bouwen aan de Korenbree in Borculo. De nieuwe gemeentewerf wordt een stuk kleiner dan eerst de bedoeling was, omdat het aantal medewerkers bij de buitendienst in de loop van de jaren afneemt. Tijdens de planologische procedure vindt dit voorjaar nog inspraak plaats. Volgens de planning wordt de bouw in de zomer aanbesteed. Eind 2009 kan dan worden begonnen.

Wethouder Leo Scharenborg: "De nieuwe gemeentewerf biedt voor de toekomst voldoende mogelijkheden om op een efficiënte en goede manier de taken te verrichten. Bijkomend voordeel in deze tijd van recessie is dat we met deze investering weer een aantal mensen, die bij de bouw betrokken zijn, aan het werk kunnen houden."

Kleinere buitendienst

In 2005 werd in nauw overleg met de medewerkers het rapport `Op weg naar één buitendienst van de gemeente Berkelland' vastgesteld. Hierin hielden we onder andere rekening met handhaving van de eigen buitendienst, die zich meer richt op servicegerichte taken, maar ook met het uitbesteden van werkzaamheden aan particuliere bedrijven. Deze uitgangspunten leidden vorig jaar tot de keuze voor een afgeslankte buitendienst en daardoor een kleinere gemeentewerf. Om de kleinere buitendienst te realiseren, vallen er geen gedwongen ontslagen. Wel is er een personeelsstop. Op deze manier loopt het aantal personeelsleden naar schatting terug van 45, naar 30 à 35 in de periode 2015-2020.

In later jaren kan de personeelsomvang nog verder teruglopen tot zo'n 15 à 20 medewerkers met vrijwel uitsluitend nog servicegerichte taken. De `productie' wordt dan ondergebracht bij externe bedrijven.

gemeentewerf locatie.jpg

Voorlopig ontwerp

In de raadsvergadering van 26 september 2006 is besloten tot de bouw van centrale huisvesting voor de buitendienst van de gemeente Berkelland. Hiervoor is krediet beschikbaar gesteld. Architectenbureau De Witte van der Heijden begeleidt de gemeente in dit traject. Het beschikbare krediet en de wensen, die zijn opgesteld in het programma van eisen, zijn de basis voor het eerste schetsontwerp van de architect geweest. Naar aanleiding van het eerste schetsontwerp van de architect is er een intensief traject doorlopen. In de loop hiervan is gekozen voor ondermeer laagbouw en optimaal gebruik van het beschikbare perceel. De stallingruimte is zowel van de wegzijde als via het binnenterrein bereikbaar.

Trefwoorden Gemeentelijke eigendommen
Mutatiedatum 19/01/2009