Gemeente Zandvoort


CDA Zandvoort stelt vragen over Middenboulevardproject

'Wanneer krijgt de gemeenteraad alle gegevens betreffende het Middenboulevardproject?' - het is één van de vragen die CDA Zandvoort het college van Burgemeester en Wethouders over het project heeft gesteld. Hieronder volgt de brief.

Zandvoort 4 januari 2009

Betreft: Voortgang Middenboulevard

Geacht College van Burgemeester en Wethouders,

In de laatste raadvergadering van 2008 heeft de fractie van het CDA Zandvoort zich zeer kritisch opgesteld over de voortgang van het project Middenboulevard. In de raadsvergadering van 9 december 2008 stond op de agenda het punt over de plankosten Middenboulevard, er kwam tijdens deze vergadering naar voren dat de tijdige communicatie van het College richting de gemeenteraad niet altijd even vlekkeloos verloopt en dat daar verbetering in aangebracht zou worden door het College. Wethouder Bierman (OPZ) gaf deze avond ook een duidelijke toezegging richting de gemeenteraad, dat we tijdens de kerstdagen de informatie over de Middenboulevard zouden kunnen lezen. Helaas heeft mijn fractie niets ontvangen van het College om dit tijdens de kerstdagen te kunnen lezen.

Op 11 december zou er een informatieve avond zijn voor de gemeenteraad, om bijgesproken te worden over de voortgang van het project en de bijbehorende grondexploitatie, helaas heeft deze bijeenkomst ook geen doorgang kunnen vinden.


1) Waarom heeft u geen gevolg geven aan uw toezegging uit de gemeenteraadsvergadering van 9 december 2008?
2) Wanneer krijgt de gemeenteraad alle gegevens betreffende het Middenboulevardproject?
3) Er wordt vaak gesproken over de actieve informatieplicht van het College en dat het beter moet, hoe gaat het College voorkomen dat dit leidt tot informatie achteraf betreffende dit onderwerp?
4) Waarom was u voornemens om op 11 december 2008 een bijeenkomst te beleggen waarbij u informatie wilde geven aan de raad, terwijl u twee weken later deze informatie niet kan geven zoals wethouder Bierman (OPZ) heeft toegezegd?

Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben, tevens wens ik u namens mijn fractie nog het beste toe voor het nieuwe jaar!

Met vriendelijke groet,

Gijs de Roode en Gert-Jan Bluijs
Fractie CDA Zandvoort