Gemeente Zandvoort


CDA Zandvoort: 'Is verhuizing van werkeenheid naar oude VVV wel zo zinvol?'

Het oude VVV-kantoor wordt verbouwd omdat de gemeente van plan is om de eigen handhavingseenheid (of delen hiervan) tijdelijk in dit kantoor onder te brengen. In ieder geval tot 2011 - met nog een extra uitloopjaar, afhankelijk van het verloop van het stedenbouwkundige project Louis Davidcarré, fase 2. Het gaat om een intentie - het definitieve besluit moet nog genomen worden. Het is nog niet helemaal duidelijk welke handhavingsactiviteiten er precies 'overgaan' en hoe bijvoorbeeld de baliefunctie geregeld wordt. De reden voor de verhuizing laat zich raden. Aan de Swaluëstraat zit Gemeente Zandvoort erg krap in zijn jasje en als de handhavingseenheid is verhuisd zullen de vrijgekomen kantoren gebruikt worden als werkruimtes. CDA Zandvoort heeft het college van Burgemeester en Wethouders inmiddels vragen gesteld over de voorgenomen verhuizing. 'Heeft deze investering in het Gemeenschapshuis wel zin, mede omdat dit gebouw over een paar jaar gesloopt wordt in het kader van het LDC-ontwikkelingen' vragen de Zandvoortse Christen-Democraten zich af.

Hieronder volgt de brief.

Zandvoort 4 januari 2009

Betreft: Huisvesting in Gemeenschapshuis

Geacht College van Burgemeester en Wethouders,

De fractie van het CDA Zandvoort heeft vernomen dat er in het Gemeenschapshuis een afdeling van de gemeente wordt gevestigd. Deze afdeling komt op de plek waar de oude VVV gevestigd was, de verbouwing van deze ruimte zijn al gestart. Deze verplaatsing van een gemeentelijke afdeling naar het Gemeenschapshuis doet toch wat vragen opkomen, mede in het licht van de voorgenomen sloop van het Gemeenschapshuis in het kader van de ontwikkeling van het LDC.


1) Waarom heeft het College besloten om een afdeling naar het Gemeenschapshuis te verplaatsen?
2) Hoe heeft u de gemeenteraad van uw beslissing op de hoogte gebracht?
3) Uit welk budget wordt deze verbouwing/verplaatsing betaald?
4) Is dit budget door de gemeenteraad geaccordeerd?
5) Heeft deze investering in het Gemeenschapshuis wel zin, mede omdat dit gebouw over een paar jaar gesloopt wordt in het kader van het LDC-ontwikkelingen.

Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben en bij voorbaat dank voor uw beantwoording,

Met vriendelijke groet,

Gijs de Roode en Gert-Jan Bluijs
Fractie CDA Zandvoort