Ingezonden persbericht


Dubieuze Tilburgse voorlichtingsclub gelieerd aan Moon-sekte

Nader onderzoek door de SP-raadsfractie heeft verontrustende informatie opgeleverd over de organisatie Gezonde Liefde die Tilburgse jongeren seksuele voorlichting geeft via het gemeentelijk jongerenloket Blink en reïntegratiebedrijf Alexander Calder. Gezonde Liefde is naar eigen zeggen een particuliere, niet-religieuze organisatie die uitleg verschaft aan tieners over seks, relaties en gezondheid. Volgens de SP gaat het hier echter niet om zomaar een van oorsprong Amerikaanse organisatie met ouderwetse, streng-christelijke normen en waarden die niet meer passen in de Nederlandse samenleving: Gezonde Liefde heeft via haar moederorganisatie Free Teens USA banden met de beruchte Moon-sekte. Moon staat bekend als een ultraconservatieve christelijke sekte die homohaat en antisemitisme propageert en banden heeft met extreemrechts in diverse landen. De SP vindt deze schokkende informatie meer dan genoeg reden om de verwijzing van jongeren door de gemeente naar Gezonde Liefde en de subsidiëring van deze club onmiddellijk stop te zetten.

Religieus en gebaseerd op de bijbel
De directeur van Free Teens USA, Richard Panzer, is tevens een leider van de zogenaamde Unification Church, beter bekend als de Moon-sekte. Kenmerk van de Moon-sekte oftewel de NRB (Nieuwe Religieuze Beweging) is dat het huwelijk van het echtpaar Moon als de volmaakte vereniging wordt gezien. Oprichter Sun Myung Moon zou het werk van Jezus als het ware voltooien omdat "Jezus als gevolg van zijn voortijdige kruisiging geen tijd meer zou hebben gehad een familie te stichten". De aanhangers beschouwen het echtpaar Moon als de Ware Ouders (True Parents). Dit, volgens de NRB, in tegenstelling tot Adam en Eva die als de valse ouders worden beschouwd omdat zij door van de verboden vrucht te eten tegen de wil van God zijn ingegaan. Afgezien van de Bijbel kent de Verenigingskerk ook de zogenaamde Goddelijke beginselen waarin haar visie op de Bijbel en geschiedenis staat beschreven.

Homohaat
Sung Myung Moon heeft homo's ondermeer betiteld als "poep etende honden". Een andere, recente uitspraak van Moon uit 2007: Homoseksualiteit en vrije seks zijn volgens hem "de gekte van de laagsten van het menselijke ras", door God verafschuwd en geprezen door Satan.

Antisemitisme en banden met extreemrechts
Moon staat ook bekend om zijn antisemitisme: Zo noemde hij de Holocaust een vergelding voor de dood van Jezus door de Joden. http://en.wikipedia.org/wiki/Sun_Myung_Moon. Er zijn dan ook volop banden aan te tonen tussen Moon en diverse beruchte extreem-rechtse organisaties zoals die van Jean-Marie le Pen, de ultrarechtse Amerikaanse dominee Pat Buchanan, de Centrum-Democraten destijds, die Republikaner, de Nederlandse Volksunie, etc. http://nl.wikipedia.org/wiki/Moon-sekte
http://kafka.antifa.net/moonsekte.htm
http://www.stelling.nl/simpos/moonie.htm
http://www.katholieknieuwsblad.nl/actueel/kn1803d.htm http://www.pim-fortuyn.nl/pfforum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=55521 http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=dst17052000_084 http://www.alt-wereld.nl/site/index.php?option=com_content&task=view&id=95&Itemid=104&show=1

De SP wil dat de activiteiten, achtergronden, boodschap en connecties van Gezonde Liefde en Free Teens grondig worden onderzocht en dat hangende dit onderzoek de gemeente de samenwerking met Gezonde Liefde per direct wordt stopgezet.

Meer info:

SP Tilburg

Veerle Slegers 06 5117 39 32

---- --