Ingezonden persbericht


Persbericht

Cursus Op eigen kracht voor volwassenen lichte verstandelijke beperking

Utrecht, 19 januari 2009

Wist je dat je kunt leren om meer tevreden met jezelf te zijn? In de cursus Op eigen kracht leer je positief te zijn over de dingen die je kunt. De cursus is voor jongeren vanaf 18 jaar met een lichte verstandelijke beperking. Je leert hoe je kunt omgaan met de dingen die je niet zo goed kunt. Je ontdekt je eigen kracht. Hierdoor wordt je zelfvertrouwen groter. Je wordt meer tevreden met wie je bent.

Tijdens de cursus praten we met elkaar en wisselen ervaringen uit over onderwerpen zoals:
- Hoe denk je over jezelf?

- Wat kun je doen om meer tevreden te worden?

- Opkomen voor jezelf

- Nee zeggen en grenzen aangeven

- Omgaan met pesten
Ook doen we lichaamsoefeningen, bewegingsoefeningen en rollenspellen.

Deze cursus wordt gegeven door een consulent van MEE en is voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichte verstandelijke beperking. De cursus start op 4 februari van 19.00 uur t/m 21.00 uur. Je bent van harte welkom bij MEE aan de Berkenweg 7 in Amersfoort. De cursus bestaat uit 15 bijeenkomsten en is gratis. Heb je vragen of wil je je aanmelden, neem dan contact op met MEE Utrecht, Gooi & Vecht, 0900 633 63 63 of kijk op onze site: www.mee-ugv.nl

Raad en daad voor iedereen met een beperking
MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een handicap, beperking of chronische ziekte. MEE werkt aan het verbeteren van kwaliteit van leven, door de zelfredzaamheid van mensen met een beperking te vergroten. Bij MEE werken deskundige consulenten die kunnen helpen met vragen op alle terreinen van leven met een beperking, handicap of chronische ziekte. Dat kunnen vragen zijn over bijvoorbeeld werk, onderwijs, juridische zaken, wonen, vrije tijd, sociale voorzieningen, inkomen en vrije tijd. De ondersteuning wordt geboden vanuit de drie locaties in Amersfoort, Hilversum en Utrecht.

Noot voor de redactie,