Welten

Vraag naar ervaren interim-managers stijgt

maandag 19 januari 2009

Groeiende vraag naar sturende en slagvaardige financieel professionals

Met de veranderingen in het financiële landschap, verandert ook de vraag naar het type manager. Dat merken Derek van Dongen en Harry Lammers, die onlangs zijn gestart als eindverantwoordelijken voor de business unit Interim Management van Welten, vrijwel dagelijks in de gesprekken die zij voeren. "Door de crisis liggen huidige managers behoorlijk onder vuur, de vraag die we krijgen naar slagvaardige interim-managers met een gedegen CV stijgt."

Derek van Dongen en Harry Lammers anticiperen op een onstuimige groei van hun business unit in 2009. "De vraag naar ervaren interim-managers met een bewezen staat van dienst groeit snel," aldus Van Dongen. "Wat we merken is dat het functioneren van het huidige management bij financiële dienstverleners kritisch wordt bekeken. Van degenen die niet voldoen wordt afscheid genomen of managers geven zelf aan dat ze zich niet meer thuis voelen in de veranderde cultuur."

In dergelijke situaties wordt volgens Van Dongen beroep gedaan op Welten. "Iemand tijdelijk van buitenaf aantrekken, kan helpen impasses te doorbreken en slagkracht teweeg te brengen."

Lammers voegt daaraan toe dat ook met regelmaat beroep wordt gedaan op de interim-managers van Welten om zittende managers te coachen of te ondersteunen. "We merken dat de kwaliteit, kennis en ervaring die een manager heeft met het managen van veranderingen nu meer dan ooit van belang zijn om trajecten te doen slagen. Als Welten durven we dergelijke kwaliteit te garanderen, we gaan een partnership aan met onze relaties. Dat uit zich in objectieve resultaatsafspraken."

Persoonlijk

Derek van Dongen is ruim acht jaar actief in arbeidsbemiddeling. In zijn laatste functie was hij als directeur verantwoordelijk voor FaradayClark (onderdeel van Corinthe Companies). Eerder was hij onder meer werkzaam bij Rabobank International, waar hij werkte vanuit de dealingroom in Utrecht in Treasury Sales. Zijn carrière heeft een duidelijke slag gemaakt van cijfers naar mensen.

Harry Lammers heeft tot aan 1996 zo'n 15 jaar ervaring in het bankbedrijf gehad. In de periode van 1996 tot 2002 was Harry reeds aan Welten verbonden in de rol van manager Business Banking. Daarna is hij als interim manager en investeerder aan de slag gegaan. Met de terugkeer naar Welten in de rol van Business Unit Manager gaat hij samen met Derek van Dongen Welten Interim management verder ontwikkelen.

Welten ziet in beide heren de ideale voortrekkers van Welten Interim Management gezien de gedegen achtergrond in de financiële dienstverlening die is gekoppeld aan hun jarenlange ervaring in het bemiddelen van managers en specialisten in het bank-, verzekerings- en pensioenwezen.

Over Welten

Welten Interim Management is reeds twee jaren actief in het invullen van tijdelijke functies binnen de financiële dienstverlening. Er is speciale aandacht voor change management (proces en cultuur), people management (ondersteuning, ontwikkeling, beheer en verandering zittend management) en begeleiden van fusies, reorganisaties en projecten.

Welten is al 15 jaar marktleider in het opleiden en detacheren van financieel specialisten voor banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Zowel de opleidingstrajecten als de ruim duizend professionals van Welten zijn gericht op het gebied van zakelijk- en particulier bankieren, verzekeringen en pensioenen.