Gemeente Valkenswaard

gedeelte Bergstraat Dommelen

Herstraten gedeelte Bergstraat Dommelen

Op dinsdag 20 januari wordt gestart met het herstraten van een groot deel van de Bergstraat in Dommelen. Vanwege de vorst kon de aannemer op 5 januari niet met het werk beginnen zoals de bedoeling was.

De werkzaamheden bestaan uit het herstraten en/of vernieuwen van de rijbaan en de trottoirs aan beide zijden van de weg, in het gedeelte van de Bergstraat vanaf de brug over de Dommel tot aan de Kerkakkerstraat. De fietsstroken zullen worden uitgevoerd in rode klinkers zoals nu al het geval is op het gedeelte van de straat vanaf de Kerkakkerstraat tot aan het Brouwerijplein. In totaal duren de werkzaamheden 12 weken, dus tot en met 10 april.

Verkeersmaatregelen
Vanwege het werk moet de Bergstraat vanaf 20 januari tot en met 10 april worden afgesloten voor al het doorgaand verkeer vanaf de brug over de Dommel tot aan de Kerkakkerstraat. De afsluiting geldt ook voor (brom)fietsers.

Het verkeer wordt vanuit Valkenswaard omgeleid via: Dommelseweg, Nieuwe Waalreseweg, Tienendreef, Brouwerijdreef.

Ook de busdiensten volgen in deze periode een omleidingsroute.

Uitvoering in fasen
De aannemer streeft ernaar om bedrijven en instellingen aan de Bergstraat zo goed mogelijk bereikbaar te houden voor klanten en bezoekers. Om de overlast te beperken wordt het werk in fasen uitgevoerd, zodat telkens maar een klein gedeelte van de straat echt open ligt.

De planning is als volgt:

Periode

Locatie

Week 4 en 5 (20 t/m 30 januari)

Vanaf brug Dommel tot aan toegangsweg watermolen

Week 6 (2 t/m 6 februari)

Van toegang watermolen tot Norbertusdreef

Week 7, 8, en 10 (9 februari t/m 6 maart)*

Norbertusdreef tot Groenstraat

Week 10 en 11 (2 t/m 13 maart februari)

Groenstraat tot en met het Laar **

Week 12 en 13 ( 16 t/m 27 maart)

Het Laar tot Sneeuwklokje

Week 14 en 15 (30 maart t/m 10 april)

Sneeuwklokje tot Kerkakkerstraat


* tijdens week 9 (23 t/m 27 februari =Carnavalsweek) ligt het werk stil: de Bergstraat is wordt dan tijdelijk opengesteld voor verkeer.


** toegang Het Laar/Martinusplein voor autoverkeer in week 10 en 11 via tijdelijke openstelling van het fietspad vanaf de Norbertusdreef.

Meer informatie
De bewoners en bedrijven aan de Bergstraat ontvangen een brief van de aannemer met informatie over de gewijzigde planning en de verkeersmaatregelen.

Met vragen kunt u terecht bij de toezichthouder op het bestratingsonderhoud, de heer F. Kloor van RA Infra. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2076163.