Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 20-01-2009

Fietser gewond na aanrijding
ASSEN Een 54-jarige vrouw uit Assen raakte maandagmiddag gewond bij een aanrijding op de Mr. P.J. Troelstralaan. Een 55-jarige bestuurder van een auto uit Assen reed vanuit de Troelstralaan in de richting van de kruising met de Nobellaan. Daar wilde hij rechtsaf slaan. De vrouw kwam van links en fietste op de Nobellaan in de richting van het centrum. De bestuurder van de auto zag de fietser over het hoofd, een aanrijding was het gevolg. De vrouw is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. (BPS 09-004758)

Auto te water
HIJKEN De hulpverleningsdiensten kregen maandagmorgen een melding over een auto te water aan het Oranjekanaal NZ. Een agent is het water in gegaan om te kijken of er nog iemand in het voertuig zat. Er werden geen personen aangetroffen. Omstanders, de, brandweer, medewerkers van de gemeente en een sleepbedrijf hebben gezorgd dat de auto op het droge kwam en hebben de agent van droge kleren voorzien. Afgelopen weekend heeft de eigenaar van het betreffende voertuig aangifte gedaan van diefstal. De politie doet nader onderzoek. (BPS 09-004693)

Politie controleert in verkeer
COEVORDEN De politie heeft maandag op diverse plaatsen op de N34 en de A37 gecontroleerd in het verkeer. Eén bestuurder bleek bij controle nog een boete van 450,- open te hebben staan, drie bestuurders droegen geen gordel, drie verkeersdeelnemers belden niet handsfree, één persoon kon zijn rijbewijs niet tonen en van twee mensen was de APK verlopen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 09-004844) ASSEN De politie heeft maandag op diverse plaatsen in Assen gecontroleerd in het verkeer. Er zijn processen-verbaal uitgedeeld wegens het niet dragen van een gordel (2x) en het niet handsfree bellen in de auto (1x). (BPS 09-004839)

Winkeldief aangehouden
KLAZIENAVEEN - Een 19-jarige man uit Meppen is maandagmiddag aangehouden wegens winkeldiefstal. De man had vier pakjes sigaretten weggenomen uit een supermarkt aan de Langestraat. De eigenaar deed aangifte. Na verhoor kreeg de man een dagvaarding uitgereikt. (BPS 09-004852)

Openbaar dronkenschap

KLAZIENAVEEN Agenten hebben maandagavond een 56-jarige man uit Emmen meegenomen naar het bureau wegens openbaar dronkenschap. De man lag met ontbloot bovenlichaam, in beschonken toestand, op de Langestraat. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 09-004875)

Voor meer informatie over dit bericht of om in contact te komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe kunt u contact opnemen met telefoon 0592-451280.