Gemeente Almelo

Historische grootheden openen hoofdweg XL Businesspark

20 januari 2009 - XL Businesspark Twente is toegankelijk! Het bedrijventerrein, voor bedrijven groter dan twee hectare, is rechtstreeks te bereiken vanaf de A35 of de Henriëtte Roland Holstlaan. Ook het werk aan het viaduct over de Pastoor Ossestraat is klaar en de carpoolplaats aan het begin van het terrein is gereed. Reden genoeg voor de grand opening, die vrijdagmiddag 16 januari plaatsvond.

Carry Abbenhues met Columbis, Newton en Darwin
Carry Abbenhues met Columbus, Newton en Darwin

Bij de opening waren niet de minste personen aanwezig, want historische grootheden Columbus, Newton en Darwin openden de hoofdweg en gaven de aanwezige ondernemers enkele tips voor `grootse plannen' mee. Zij onthulden boodschappen op het wegdek, waarna ze samen met alle genodigden de hoofdweg oftewel `de weg naar grootse plannen' bewandelden. Een rode Engelse dubbeldekkerbus, in de stijl van XL Businesspark Twente, reed hen daarna over het uitgestrekte bedrijventerrein voor een `grand tour'.

Kansrijk en innovatief
Carry Abbenhues, voorzitter van het dagelijks bestuur van het Openbaar Lichaam Regionaal Bedrijventerrein Twente en gedeputeerde Economie, Toerisme en Arbeidsmarkt in de Provincie Overijssel, benadrukte in haar speech dat ondanks de kredietcrisis XL Businesspark Twente een goede toekomst heeft. "We hebben in goede tijden geïnvesteerd, zodat we klaar zijn voor mindere tijden. XL Businesspark Twente is kansrijk en innovatief, omdat het nieuw, groot en goed bereikbaar is. Ook biedt het terrein op den duur ruimte voor vijfduizend arbeidsplaatsen. Daarnaast heeft het Openbaar Lichaam Regionaal Bedrijventerrein Twente (RBT)een slimme land leaseconstructie bedacht om het parkmanagement veilig te stellen en juridisch te borgen."

Hoogwaardige vestigingsplaats
Bovendien blijkt de constructie, doordat het eigen vermogen van bedrijven in tact blijft, ook aantrekkelijk in economisch minder goede tijden. XL Businesspark Twente ligt ingeklemd tussen de A35 en de A1 ter hoogte van Almelo. Het terrein van 180 hectare is vooral bestemd voor bedrijven in de logistiek, transport, distributie of industrie, die een locatie van meer dan twee hectare zoeken. XL Businesspark Twente biedt hen een veilige en hoogwaardige vestigingsplaats met uiterst moderne voorzieningen op een uitstekende zichtlocatie. Een actief parkmanagement garandeert bovendien een waardevaste investering en een positieve uitstraling.