Gemeente Bolsward


Nieuws
20-01-09

Gemeente Bolsward en woningcorporatie Welkom tekenen samenwerkings-overeenkomst

foto site.jpg

Burgemeester Willemien Vroegindeweij van gemeente Bolsward en directeurbestuurder Alex Bonnema van woningcorporatie Welkom onderschrijven het belang van een samenhangend en afgestemd beleid op het gebied van wonen, door het onderteken van een samenwerkingsovereenkomst.

Gezamenlijke verantwoordelijkheden

Zowel de gemeente Bolsward als Welkom hebben op het gebied van wonen elk hun eigen verantwoordelijkheden. Daarnaast zijn er ook gezamenlijke verantwoordelijkheid, zoals de zorg voor sociaal gevarieerde woongemeenschappen, de verscheidenheid van woningaanbod, de kwaliteit van een goede woonomgeving, een passende woningvoorraad en een passend voorzieningenniveau.

Een specifiek punt van aandacht is het energieprogramma van de gemeente Bolsward en Welkom. Beide partijen nemen keuzes die leiden tot het beperken van de woonlasten en de woonlastenstijging als gevolg van de energielasten in hun toekomstige beleid mee.

"Door gezamenlijk doelstellingen, kaders, verantwoordelijkheden en bevoegdheden op het terrein van het wonen vast te leggen in een samenwerkingsovereenkomst, is het voor de gemeente en Welkom duidelijk wat de partijen aan elkaar hebben en waar we elkaar op kunnen aanspreken" aldus Alex Bonnema van Welkom. "In de communicatie naar elkaar en naar de bewoners werkt het verhelderend als gemeente en woningcorporatie op één lijn zitten", zo voegt hij hier aan toe. Portefeuillehouder Volkshuisvesting van de gemeente Bolsward , wethouder Brouwer, benadrukt de samenwerking. "Zeker in deze tijd waarin gesproken wordt van krimp van de bevolking, waarvan we in Bolsward gelukkig nog niets merken getuige onze groei met 100 bewoners per jaar de afgelopen 3 jaar, en in het licht van de kredietcrisis, is het van belang dat we de goede dingen doen en goed inspelen op de markt. De woningcorporatie is voor ons daarin een belangrijke partij. Met die samenwerking hebben we de afgelopen jaren ook goede ervaringen en in Bolsward veel voor elkaar gekregen.

feed