Provincie Limburg

Persberichten

Basisschool De Schalm (Steyl) en Eijkhagencollege (Landgraaf) winnen Onderwijsprijs Limburg
Basisschool De Schalm uit Steyl en het Eijkhagencollege in Landgraaf zijn de winnaars van de Onderwijsprijs Limburg 2007-2009. Gedeputeerde Onderwijs en Arbeidsmarkt, Odile Wolfs, reikt vrijdag 23 januari de prijzen uit op de winnende scholen. Met het winnen van de Onderwijsprijs Limburg dingen de scholen mee naar de Nationale Onderwijsprijs, die op woensdag 18 maart aanstaande in de Beurs van Berlage in Amsterdam wordt uitgereikt.

Steyl: 'Ônger de panne'
Basisschool De Schalm wint de prijs met Ônger de panne. Dit is een breed opgezet cultuurproject, waarin op speelse wijze diverse schoolvakken met elkaar worden verbonden: drama, muziek, beeldende vormen, taal, (omgevings)geschiedenis, natuuronderwijs. Het hele schooljaar zijn de kinderen uit alle leerjaren actief bezig geweest met drama, dans, poppenmaken, poppenspel en fotografie. De jury vindt het "een leuk, creatief en goed doordacht project. Een combinatie van modern onderwijs en aandacht voor het verleden. Van scholen wordt geëist, dat ze veel aandacht besteden aan de 'harde vakken'. Deze school laat zien, dat ook de zogenaamde 'softe vakken' hun bijdrage kunnen leveren".

Landgraaf: 'Gelukskunde'
Het Eijkhagencollege wint in de categorie voorgezet onderwijs met het project 'Gelukskunde'. Dit is een module van acht lessen, voor alle eerste- en tweedeklassers, waarin vrijwel alle aspecten van het begrip 'geluk' aan de orde komen. "Een schitterend en gedurfd project", aldus de jury. "Op praktische, maar zeer goed onderbouwde en doordachte wijze leert men de kinderen al in de brugklas te werken aan hun emotionele ontwikkeling en sociale vaardigheden".

Naast de nominatie voor de Nationale Onderwijsprijs krijgen de winnaars de zogenaamde Bronzen Olifant uitgereikt. De Onderwijsprijs Limburg is een gezamenlijk initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijspromotie (INOP) en de Provincie Limburg en heeft als doel de creatieve kanten van het onderwijs voor het voetlicht te brengen. Meer informatie: www.onderwijsprijs.nl

Juryrapport onderwijsprijs

20-1-2009 12:45