Gemeente Overbetuwe


Ondertekening verlenging convenant âschoolagentâ

---

Burgemeester Tuijnman heeft maandag 12 januari de verlenging getekend van het convenant voor de schoolagent. Dit convenant is een samenwerking tussen gemeenten Overbetuwe en Lingewaard, de politie en de middelbare scholen het HPC in Zetten, het Overbetuwe College en het Westeraam College. In 2005 is het eerste convenant getekend met als doel het veiligheidsbesef en veilig gedrag vergroten bij jongeren.

Na drie jaar heeft een onderzoek plaatsgevonden onder alle betrokkenen: de leerlingen, leraren en de ouders. De conclusie is dat leerlingen zich op school veilig voelen. Ook gedragen ze zich veiliger door voorlichtingsprojecten die gegeven worden. Algemene conclusie is dat de schoolagent moet blijven. Gemeenten, scholen en politie hebben zich bij deze conclusie aangesloten. Vandaar dat besloten is het project voor onbepaalde tijd voort te zetten en het convenant opnieuw te tekenen.

Scholen, politie en gemeenten zijn belangrijke voorspellers van mogelijke problemen bij jongeren. De drie partijen vangen signalen op en bundelen hun kennis en ervaring. Zo wordt de veiligheid van jongeren vergroot. Een wijkagent wordt ingezet als schoolagent en verbind alle schakels uit de veiligheidsketen (preventie, repressie en nazorg) met elkaar.