Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt getuigen na overval

Tiel, 20-01-2009 o Maandagavond is een oudere man in zijn woning aan de Boerhaavelaan in Tiel overvallen door drie onbekende mannen. De politie zoekt getuigen die kunnen helpen in dit onderzoek.

Maandagavond tussen 23.00 uur en 23.20 uur werd de man die slecht ter been is, in zijn woning door het drietal met geweld bestolen. De eerste onbekende man kwam de woning van het slachtoffer via de achterdeur binnen. Hij deed zich daarbij voor als pizzabezorger. Eenmaal binnen eiste de dader op een agressieve manier geld van het slachtoffer. Daarna werd naast een geldbedrag ook een kluis weggenomen door de daders. Vermoedelijk zijn de daders hierna gevlucht met een auto.

Signalement dader(s)

Dader 1, man met pizzadozen

Leeftijd 20-25 jaar

Donker kort haar

Licht getinte huid

Noord-afrikaans accent

Normaal postuur

Lengte 1.65 m-1.70 m
Zwarte jas, broek en schoenen

Van de andere twee daders is alleen bekend dat zijn ook zwarte kleding droegen en zwart glimmende mutsen met daarin gaten geknipt.

Oproep getuigen

Politieagenten van team Tiel hebben vandaag een buurtonderzoek in de omgeving van de woning gehouden. De politie vraagt ook andere getuigen of mensen die menen anderszins informatie te hebben om contact op te nemen met de districtsrecherche van De Waarden via het algemene nummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem". (01)

Laatst gewijzigd 20-01-2009 16:42 | © Regio Gelderland-Zuid |