Evangelische Omroep

PERSBERICHT

Dinsdag 20 januari in Het Elfde Uur:
minister Van Middelkoop, schrijver Vonne van der Meer en theoloog Jacobine Geel

Eimert van Middelkoop
"Obama kan me tien keer bellen, maar onze missie in Uruzgan stopt in 2010.² Heeft minister Van Middelkoop dit nu wel of niet gezegd? En wat betekent dat? Zijn straks alle Nederlandse militairen weg uit Afghanistan, of alleen uit Uruzgan? En komt er straks wel of niet een nieuwe, grote missie met Nederland als 'leidend land'? Terwijl premier Balkenende en minister van Buitenlandse Zaken Verhagen de geesten rijp lijken te maken voor een nieuwe NAVO-klus, vervolgt van Middelkoop: "We gaan ook niet naar een ander gebied. Dat is geen optie. De minister kreeg vorige week de hele Tweede Kamer over zich heen, omdat hij ontkende dit gezegd te hebben, maar die ontkenning later weer introk. Waar staat de minister nu? Wat heeft hij wel en wat heeft hij niet gezegd? En heeft hij het afgelopen weekend aan opstappen gedacht?

Van Middelkoop reageert in Het Elfde Uur voor het eerst op de storm van kritiek die vorige week over hem heen kwam.

Vonne van der Meer.
Schrijver Vonne van der Meer belicht in haar nieuwe roman 'Zondagavond' de transporten van Joodse kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De hoofdpersoon Robert speelt tijdens één zo'n transport het kind bijna in handen van Duitse soldaten. Zijn hele leven heeft hij een heldenrol voorgewend. Nu worstelt hij met gewetenswroeging. Op zijn sterfbed omringd door zijn geliefden vindt hij rust. Vonne van der Meer weeft de grote thema's van berouw, boete doen en vergeving als een rode draad door het boek. Zou Van der Meer 'Zondagavond' een religieuze roman willen noemen?

Boek - 'Zondagavond', Vonne van der Meer, 2009, Uitg. Contact, Amsterdam/Antwerpen, ISBN 978 90 254 2989 8

Bestellen:

Zondagavond
Zondagavond
Vonne van der Meer


Jacobine Geel
Met Jacobine Geel praat Andries Knevel over Obama's keuze voor dominee Rick Warren. De evangelische voorman is door Obama gevraagd om het openingsgebed bij de inauguratie uit te spreken. 'Pastor Rick' wordt wel gezien als de nieuwe Billy Graham. Verzoent Obama in Warren conservatief met liberaal Amerika?

Het Elfde Uur
Dinsdag 20 januari, 21:15 uur
Nederland 2
Presentatie: Andries Knevel