Politie Hollands Midden

Datum: 20 januari 2009

Lisse Aanrijding Bij het verlaten van het terrein van een benzinestation aan de Heereweg verleende een 66 jarige automobilist uit Lisse geen voorrang aan een daar rijdende 35 jarige automobiliste en plaatsgenote. Dit gebeurde maandag 19 januari rond 16.50 uur. Bij de aanrijding die volgde raakte de mannelijke bestuurder gewond. Hij werd overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Daar werden enkele gebroken nekwervels bij hem geconstateerd.

Voorschoten/Leiden Geld weg na babbeltrucs Twee bejaarde bewoonsters zijn maandag 19 januari slachtoffer geworden van babbeltrucs. Een bewoonster van een woning aan de Steenberghelaan in Voorschoten werd na aanbellen van een man bevraagd over allerlei documenten. Ook vroeg hij om haar pinpas te bekijken. Na vertrek van de man kon de bewoonster haar pinpas niet meer vinden. Al snel bleek er een bedrag van haar rekening te zijn gepind. Een bewoonster van een woning aan het Strawinskypad in Leiden was eveneens geld kwijt nadat een man zich had voorgedaan als medewerker van de gemeente. De man stapte na het openen van de deur direct naar binnen en vroeg om de bankpas van de bewoonster. Omdat de vrouw niet meer wist waar zij dit had gelaten is de man zelf op onderzoek gegaan. De man vond niets en vroeg om de portemonnee van de vrouw. Later bleek er geld uit de portemonnee te zijn genomen.

Dubbele agenda De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te checken.

Gouda Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 45 jarige automobilist uit Gouda. De man werd maandag 19 januari rond 21.25 uur op de Groenheuvel aangehouden voor het rijden onder invloed. Dit nadat de agenten hem opvielen omdat hij zonder licht en gordel reed. Zijn uiteindelijke ademanalyse leverde een eindresultaat op van 890 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Het was voor hem niet de eerste keer. In 1998 werd hij met 430 ug/l., in 1999 met 340 ug/l. en in 2004 met 740 ug/l. betrapt. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.

Gouda Politie zoekt automobilist De politie vraagt de bestuurder van een blauwe Ford om contact met de politie in Gouda op te nemen. De politie doet deze oproep nadat een 15 jarige fietser uit Gouda meldde dat hij maandag 19 januari rond 18.35 uur een lichte aanrijding had gehad met de auto. De jongen fietste over het fietspad van Schielands Hoge Zeedijk en leek voorrang te krijgen van de bestuurder van de Ford die uit het Buurtje kwam. Op het moment dat hij voor de auto langs fietste, reed de auto naar voren en raakte de jongen. Hij liep daardoor een pijnlijk been en schade aan zijn fiets op. De bestuurder van de auto stopte en was zo vriendelijk om de fiets in zijn auto te schuiven en de jongen thuis te brengen. Daar vertrok hij echter plotseling waardoor de jongen en zijn ouders met vragen zitten..

Gouda Jongen aangehouden voor inbraak in woning Enkele buurtbewoners van de Groenhovenweg hebben maandag 19 januari rond 20.15 uur een 14 jarige jongen uit Gouda aan de politie overgedragen die met nog een nog niet aangehouden mededader had ingebroken in een woning van de flat. Ze werden daar betrapt en gingen er vandoor. Door snel in te grijpen werd de jongen gepakt. Hij had nog enkele goederen uit de woning op zak. De verdachte is door de politie aangehouden. Zo lang het nodig is voor het onderzoek blijft de verdachte vast zitten.

--------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --