Productschap Diervoeder

Nieuws update van het Productschap Diervoeder, 20 januari 2009

Alle informatie over werkgelegenheid in agro-food op nieuwe website

Hoeveel mensen werken er eigenlijk in mijn sector? Hoe ontwikkelt de werkgelegenheid zich? Hoe is de verdeling tussen kleine en grote bedrijven? Hoe is het personeelsbestand opgebouwd? Logische vragen waarop het antwoord niet gemakkelijk te vinden is.

Vanaf nu is op de website www.agroarbeidskompas.nl deze informatie over de arbeidsmarkt in de agro-food- en groensectoren eenvoudig te vinden. Ideaal voor beleidsmakers en andere geïnteresseerden.

Op de site worden per CAO gegevens gepresenteerd over de ontwikkeling van het aantal bedrijven en de werkgelegenheid.

Daarnaast zijn gegevens te vinden over bijvoorbeeld omvang van het personeel en de opbouw van het personeelsbestand (verhouding man/vrouw, fulltime/parttime). Het is de bedoeling dat van al deze sectoren op termijn ook informatie op deze website beschikbaar komt over bijvoorbeeld scholing, in- en uitstroom en de soort van arbeid (niveau en richting).

Voor zover deze informatie al beschikbaar is, is deze ook op de site te vinden.De website www.agroarbeidskompas.nl is een initiatief van de werkgroep "Verankering arbeid", waarin de gezamenlijke productschappen en de vakbonden CNV BedrijvenBond en FNV Bondgenoten samenwerken. Deze werkgroep heeft tot doel het stimuleren van het beleid op het terrein van arbeid in de agro-food en groensectoren. Daarmee probeert de werkgroep de verankering van de factor arbeid in de productschappen te realiseren en daarnaast de betrokkenheid van de vakbonden binnen de productschappen te vergroten.Voor meer informatie neemt u contact op met Jan Kees Boon (079 3470422) of André Russcher (070 3708309)

Verankering Arbeid

Binnen het project Verankering arbeid werken de volgende organisaties samen: de productschappen Akkerbouw, Diervoeder, Dranken, Margarine, Vetten en Oliën, Tuinbouw, Vee,Vlees en Eieren, Wijn, Vis en Zuivel en verder CNV-BedrijvenBond en FNV Bondgenoten.