Ingezonden persbericht


Staatssecretaris Klijnsma bezoekt Rotterdamse schoolsportvereniging

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bezocht maandag Rotterdam. Haar bezoek stond in het teken van participatie van kinderen. De Staatssecretaris ging onder meer op bezoek bij Schoolsportvereniging Schiemond, waar dankzij het Jeugdsportfonds, Rotterdam Sportsupport en de gemeente Rotterdam kinderen kunnen deelnemen aan sportactiviteiten.

In februari 2008 heeft Rotterdam als eerste gemeente in Nederland het convenant "Kinderen doen mee" met het kabinet gesloten. Dit convenant moet ervoor zorgen dat het aantal kinderen, dat om financiële redenen niet maatschappelijk participeert in Rotterdam, wordt teruggebracht. De samenwerking tussen de Schoolsportvereniging en het Jeugdsportfonds is daar één van de resultaten van. Rotterdam voert een actief beleid in het kader van armoedebestrijding, waarbij de inzet is dat alle Rotterdammers - ook die met een laag inkomen - moeten kunnen meedoen.

Bij Schoolsportvereniging Schiemond leidden de samenwerkingsprojecten tot een forse stijging van de sportparticipatie. 104 kinderen zijn in anderhalf jaar lid geworden van de schoolsportvereniging. 103 kinderen deden voor de betaling van hun contributie een beroep op het Jeugdsportfonds. Dit fonds zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met financieel minder draagkrachtige ouders ook een kans krijgen om te sporten.

Staatssecretaris Klijnsma bezocht maandag onder meer een judo- en turntraining. Bij de turnsters beoordeelde ze als jurylid de uitvoering van een trampolineoefening. Naast motiverende woorden beloonde ze de kinderen met enkele fraaie ballen.

Meer informatie: www.schoolsportvereniging.nl en www.jeugdsportfonds.nl.



Ingezonden persbericht