Oh-Barcelona.com garandeert rechtsgeldigheid


Oh-Barcelona.com garandeert de rechtsgeldigheid van al haar vakantie appartementen in Barcelona

BARCELONA, 20090120 -- Na meerdere sluitingen van illegale toeristenappartementen in Barcelona, verzekert het 9 jaar oude boekingsportaal "Oh-Barcelona.com" haar klanten dat al haar vakantie appartementen in Barcelona volledig geautoriseerd zijn voor toeristenverhuur.

Geconfronteerd met toenemende druk van de locale inwoners en hoteliers om meer controle over verhuurmarkt van toeristenappartementen te krijgen, heeft de gemeenteraad van Barcelona voorschriften geïntroduceerd waarin bepaald is dat ingaande vanaf mei 2008, elk eigendom dat gebruikt wordt voor korte termijnverhuur of vakantieverhuur, een gemeentelijke vergunning moet hebben. Ondanks het risico dat appartementeigenaars lopen (boetes kunnen oplopen tot 30.000 euro's en er wordt een onderzoek naar belastingfraude ingesteld), zijn huidige schattingen dat het aantal illegale appartementen voor toeristenverhuur rond de 1000 ligt.

Oh-Barcelona.com heeft de voorschriften zeer ernstig opgenomen, legt directeur Jörg Lahmann uit: "We wilden onmiddellijke verantwoordelijkheid nemen voor de veranderingen. We vonden het van essentieel belang om onze klanten gerust te stellen dat zij een geautoriseerde accommodatie hebben gereserveerd. Omdat we in samenwerking met de huiseigenaren de toepassingen hebben doorgevoerd, en waar nodig de huizen uit de verkoop hebben gehaald, kunnen we onze klanten garanderen dat al onze appartementen in Barcelona de benodigde vergunningen hebben."

De sluiting door de gemeenteraad van 533 appartementen zonder vergunning in de oude stad van Barcelona heeft geleid tot een dramatische reducering van accommodaties in populaire wijken als Las Ramblas, Raval, Barceloneta en Borne. Met een 2-jarige opschorting van de toekenning van nieuwe vergunningen, zal de situatie in de nabije toekomst niet verbeteren.

Marketing directeur Paul Anderson lichtte toe: "Als je op zoek bent naar een accommodatie in het centrum van Barcelona, zul je misschien buiten de oude stad moeten denken. Wijken in Barcelona zoals Eixample, Gracia en Poble Sec zijn geweldige alternatieven omdat ze zeer centraal gelegen zijn, maar tegelijkertijd buiten de overbevolkte en voornaamste toeristen-gebieden liggen. Maar we raden aan om je niet te laten verleiden tot illegaal huren. De locale bevolking wordt aangemoedigd om illegale appartementen aan te geven. Alle huizen zijn onderworpen aan een onmiddellijke inspectie, dus je zou het risico kunnen lopen dat je middenin je verblijf opeens een nieuwe accommodatie moet zoeken. Vraag het voordat je iets huurt om er zeker van te zijn dat jouw appartement 100% legaal is."





Ingezonden persbericht