Gemeente Apeldoorn

20-01-2009 | | |

Eerste genomineerden Louise de Brauwprijs

Vier vrijwilligers van De Kap en alle vrijwilligers van De Klup zijn als eerste genomineerd voor de Louise de Brauwprijs 2009. Beide groepen ontvingen dinsdag 13 januari jl. uit handen van juryvoorzitter wethouder Paul Blokhuis een cheque van E 250,-, te besteden aan hun vrijwilligerswerk. Uiteindelijk zullen vijf genomineerden strijden om de titel Vrijwilliger van het jaar, waarvan de winnaar op 03 juni 2009 bekend wordt gemaakt.

De vrijwilligers van De Klup waren één van de maar liefst 19 aanmeldingen in de categorie Welzijn. Al 40 jaar is De Klup het vrijetijdscentrum voor verstandelijk gehandicapte kinderen en volwassenen. Volgens de jury zijn de 100 vrijwilligers van de club 'echte verschilmakers'. Verschilmakers omdat ze met eigentijdse activiteiten voorzien in een behoefte en echt samen De Klup vormen.

In de categorie Zorg ontving de jury dit jaar zeven aanmeldingen. De vier vrijwilligers-coördinatoren van 'Palliatieve en Terminale Zorg' De Kap zijn in deze categorie genomineerd. De jury vindt het geweldig hoe deze vier vrijwilligers 24 uur per dag klaar staan voor mensen die zich in een kwetsbare en belangrijke fase van hun leven bevinden.

In 2009 heeft de Louise de Brauwprijs voor het eerst een Aanmoedigingsprijs. Deze prijs is bedoeld voor nieuwe initiatieven waarvan het effect nog niet echt zichtbaar is. Om de Apeldoornse vrijwilligers aan te moedigen vooral door te gaan wordt er uit elke categorie iemand genomineerd die meedingt naar de Aanmoedigingsprijs. De initiatieven van LETS Apeldoorn (Welzijn) en Yvonne Karssen (Zorg) sprongen er uit en maken kans op die prijs van E250,-.

Op dit moment zijn de aanmeldingen voor de categorieën Cultuur en Natuur & Milieu in volle gang. Iedereen die in Apeldoorn actief is als vrijwilliger komt in aanmerking. Aanmelden kan met een formulier op www.louisedebrauwprijs.nl of neem contact op met Karin Rullmann: telefoon (06) 1443 3167 of e-mail k.rullmann@apeldoorn.nl.

---- --