Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Inbraak bedrijfspand Kanaal Zuid | |
Afgelopen weekend is er ingebroken in een bedrijfspand aan het Kanaal Zuid in Apeldoorn. De dader(s) zijn binnengekomen door een deur te forceren.


De inbraak vond plaats tussen vrijdag 16 en maandag 19 januari. Er zijn verscheidene gereedschappen weggenomen. Ook een laptop, digitale camera en gereedschapskarren zijn ontvreemd. Daarnaast is er een kluis open geslepen waarbij een geldbedrag meegenomen is. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Apeldoorn - Zoekactie naar verdachte autokrakers          |

In de nacht van maandag op dinsdag 20 januari zijn aan Het Kasteel in Apeldoorn twee geparkeerde auto's het doelwit geweest van drie onbekende mannen. De politie kreeg rond 03.20 uur meldingen binnen van een inbraak en een poging tot inbraak. Bij een zoekactie werden drie verdachte mannen gesignaleerd, zij wisten te ontkomen.


Bij de eerste auto werd het slot geprobeerd te forceren, maar dit mislukte. Bij de tweede auto lukte de inbraak wel en er is een radio weggenomen. Bij de komst van de politie zijn de daders weggerend. De politie heeft meerdere eenheden gezocht, maar heeft de mannen die zich verdacht gedroegen, niet meer achterhaald.

|     |Apeldoorn - Trekker met oplegger gekanteld op A1          |

Na een botsing tegen de vangrail is maandagavond 19 januari een trekker met oplegger gekanteld op de A1 ter hoogte van Apeldoorn Zuid. Hierdoor zijn drie rijbanen een aantal uren afgesloten geweest. Er is niemand gewond geraakt


De aanrijding vond rond 18:00 uur plaats, toen de bestuurder, een 54-jarige man uit Bulgarije, komende uit de richting Deventer, wilde uitvoegen naar de afslag Zwolle/Arnhem, maar werd daarbij volgens de bestuurder gesneden door een personenauto die hem inhaalde. De trekker met oplegger belande met de rechter wielen in de zijberm van de A1, botste tegen de rechter vangrail en kantelde vervolgens. Hierdoor raakten alle rijstroken richting Amersfoort gestremd en werd het verkeer omgeleid via de Zutphensestraat naar de A50. Omstreeks 19:30 uur kon het verkeer weer één rijbaan van de snelweg gebruiken.


De lading van de trekker - meubilair en zakken met korrels - werd overgeladen, waarna de trekker kon worden getakeld. Het beschadigde wegdek moest vervolgens hersteld worden, zodat pas uren later de gehele rijbaan vrij gegeven kon worden.


-----------------------

(





(

---- --