Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 20 januari 2009

Regio Alkmaar spreekt in bij Provinciale Staten voor aanpak westelijke Ring Alkmaar

Namens de regio Alkmaar heeft burgemeester Piet Bruinooge afgelopen dinsdag ingesproken tijdens de vergadering van de Statencommissie in het Provinciehuis in Haarlem. Daar stond het onderwerp westelijke Ringweg van Alkmaar op de agenda. Provinciale Staten moeten een besluit nemen over investering van 60 miljoen euro voor het aanpakken van de westelijke Ring. Ook Thijs Pennink, directeur van de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland, maakte gebruik van het inspraakrecht.

Het aanpakken van de verkeersbelemmeringen van de westelijke Ring zorgt voor een veel betere doorstroming van het verkeer rondom Alkmaar. Reconstructie van de westelijke Ring zou de bereikbaarheid van de regio en de stad sterk vergroten. Zowel voor forenzen, bezoekers en toeristen als voor de inwoners van Alkmaar en omliggende gemeenten.

Bruinooge tijdens de inspraak: "De westelijke Ring is essentieel voor de verkeerscirculatie in de regio. Aanpak van dit deel van de ringweg is ook belangrijk voor de maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Daarnaast stimuleert het de toeristische ontwikkelingen in de hele regio en het biedt kansen voor ruimtelijke ontwikkelingen."

Maak cirkel rond

Om zijn boodschap kracht bij te zetten overhandigde de burgemeester een brochure aan de voorzitter van de Statencommissie, mevrouw Nel Eelman. In de brochure staat kort en krachtig verwoord wat het belang van de aanpak van de westelijke Ring voor Alkmaar en de regio is. Een rond kaasje met de tekst 'Maak de cirkel rond' was ook onderdeel van de boodschap, die alle commissieleden samen met de brochure ontvingen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal er in maart een beslissing vallen over de investering.


Noot voor de redactie (