Gemeente Sittard-Geleen



005_2009

PERSBERICHT

Regio Westelijke Mijnstreek onderzoekt woonwensen en woonbeleving

Sittard-Geleen, 20 januari 2009 - De gemeenten Sittard-Geleen, Beek, Schinnen en Stein starten binnenkort een onderzoek naar de woonwensen van hun inwoners. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het woningaanbod nog beter af te stemmen op de behoeften van de bevolking, nu en in de toekomst.

Het onderzoek betreft de huidige woonsituatie, mogelijke verhuisplannen en de woonwensen die daarbij horen. De gemeenten en corporaties gebruiken de uitkomsten om de woningbouwontwikkelingen in de regio te bepalen en om maatregelen te nemen die bijdragen aan een goede en prettige woonomgeving.

Een groot aantal willekeurig gekozen huishoudens en thuiswonende jongeren krijgt binnenkort een uitnodigingsbrief en vragenlijst in de bus. Het onderzoek richt zich niet alleen op huishoudens met verhuisplannen. Ook huishoudens die prima naar hun zin wonen en voorlopig niet van plan zijn te verhuizen wordt gevraagd om de vragenlijst in te vullen. Immers ook mensen die in hun woning willen blijven wonen, hebben een mening over het wonen in hun stad of dorp. Om een goed zicht te krijgen in de wensen is het belangrijk dat zoveel mogelijk huishoudens de enquête invullen. De gemeenten stellen het dan ook op prijs als iedereen de enquête invult en terugstuurt door middel van het gratis antwoordnummer. Deelnemers maken ook nog kans op een prijs.

Adviesbureau Companen uit Arnhem voert het onderzoek uit. De resultaten van het onderzoek zijn rond de zomer van 2009 beschikbaar en worden dan bekend gemaakt.


---