Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 20 januari 2009

---


Hillegom/Lisse Valse euro biljetten
De politie heeft deze maand enkele aangiften van vals geld opgenomen. Zo werden er vrijdag 16 januari 15 valse 50 euro biljetten aangetroffen bij een supermarkt aan het Henri Dunantplein in Hillegom. Het is nog niet duidelijk wanneer de biljetten precies zijn aangeboden. Ook bij een warenhuis en bij een supermakrt in Lisse werd een aantal valse 50 euro biljetten aangetroffen. Vaak wordt door de aanbieder een klein artikel gekocht in de hoop echt wissel geld te ontvangen. De politie waarschuwt andere winkeliers hiervoor.

November vorig jaar werd een verdachte aangehouden in Lisse nadat hij bij een winkel aan de Kanaalstraat noten kocht en betaalde met een 50 euro biljet. De winkelier kreeg argwaan toen bijna tegelijkertijd een andere jongen de winkel binnen kwam, ook noten kocht voor een bedrag van net boven de euro en ook met biljet van 50 euro betaalde. De politie werd gebeld en die wist aan de hand van het signalement de 17 jarige Amstelvener aan te houden.

De politie sluit niet uit dat ook andere winkels in de Duin- en Bollenstreek zullen worden bezocht door de oplichter(s).

Leiderdorp Vrouw mishandeld
De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 17 jarige Leiderdorpse. De vrouw stond vrijdag 16 januari rond 18.00 uur naast een geparkeerde auto op de Vossiuslaan toen zij plotseling van achteren werd vastgepakt door een persoon. De vrouw zat klem door een arm en voelde een scherp voorwerp in haar nek waardoor ze licht gewond raakte. De vrouw hoorde de persoon, een man, op dreigende toon praten. Pas toen een deur van een woning vlakbij openging is de man er vandoor gegaan. In welke richting hij weggerend is niet bekend. De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Oude Wetering Auto raakt van pont af
Een auto die bestuurd werd door een vrouw uit Oude Wetering is dinsdag 20 januari rond 13.20 uur van de pont geraakt en in het water van de Wetering terecht gekomen. De vrouw is er met een nat pak en schrik vanaf gekomen.
De vrouw kwam vanaf de Heilige Geestlaan in Leimuiden en reed de pont op die de verbinding onderhoudt met de Veerstraat in Oude Wetering. Op het moment dat de vrouw met de pontbaas afrekende, kwam de auto in beweging, reed door de slagboom heen het water van De Wetering in. De pontbaas en een buurtbewoner schoten haar te hulp en brachten haar snel op het droge. In een woning aan de Westerdijk kon zij op adem en temperatuur komen. Waardoor de auto in beweging kwam is nog niet duidelijk. De brandweer verleende assistentie bij het bergen van de auto.

Nieuwerkerk a/d IJssel Groenten- en vleeskratten gestolen
Onbekenden stalen dinsdag 20 januari rond 10.25 uur een nog onbekend aantal plastic kratten bij een supermarkt aan de Dorrestein. De lege blauwe en zwarte kratten werden weggehaald bij de leveranciersingang aan de achterkant van de supermarkt. Een medewerkster van het bedrijf zag nog net een witte bestelbus met hoge snelheid wegrijden in de richting van de Reigerhof. De politie zocht na de 112 melding tevergeefs in de omgeving naar de daders. Het onderzoek daarnaar gaat door.

Gouda Politie zoekt getuigen diefstal fietstas
De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal van een fietstas. De tas werd maandag 19 januari rond 18.00 uur op de Ridder van Catsweg gestolen van een 68 jarige vrouw uit Gouda. De diefstal werd gepleegd door twee jongens van rond de 14 tot 15 jaar die ieder op een fiets reden. Zij pakten tijdens het fietsen de fietstas van de vrouw en gingen er daarmee vandoor. In de tas zat de portemonnee van haar. Net voor de diefstal passeerde ter hoogte van het Catsveld haar een vrouw op een fiets. Ook heeft de gedupeerde Goudse een ouder echtpaar zien fietsen die in de richting van het Catsveld reden. De politie sluit niet uit dat die personen belangrijke informatie hebben voor het onderzoek en vraagt hen om contact op te nemen met de politie in Gouda. Dit kan via 0900-8844. Ook informatie van anderen kan via dit nummer aan de politie doorgebeld worden.

Stolwijk Motorrijder gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding tussen een 43 jarige motorrijder uit Waddinxveen en een 45 jarige automobiliste uit Stolwijk dinsdag 20 januari rond 06.50 uur op de kruising Beijerscheweg met de Schoonhovenseweg, liep de motorrijder een gebroken scheenbeen op. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval gebeurde doordat de automobiliste komende vanaf de Beijerscheweg geen voorrang verleende aan de motorrijder die over de Schoonhovenseweg reed.


-------------------------------------- einde middagberichten ------------------------------------------
---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326