Ingezonden persbericht


Persbericht

Uitspraak morgen.
HOF BEKIJKT SLECHT 7 STRAFBARE UITINGEN VAN WILDERS.

Het Hof in Amsterdam zal woensdag om 12 uur uitspraak doen over de vraag of Geert Wilders en de PVV vervolgd moeten worden voor het doen van discriminerende of haatzaaiende uitspraken. Het hof kijkt daarbij uitsluitend na vijf uitspraken die Wilders heeft gedaan in een artikel in de Volkskrant in augustus 2007 en naar twee plaatjes uit de film Fitna. Circa negentig andere mogelijk strafbare uitingen van PVV-Kamerleden, waartegen aangifte is gedaan, worden door het Hof morgen niet beoordeeld. Het hof kent deze aangiften van de stichting Nederland Bekent Kleur en anderen niet omdat het OM ze al in ruim een jaar in een la heeft liggen zonder een besluit te nemen dat door het Hof getoetst kan worden.

De antiracismeorganisatie Nederland Bekent Kleur zal ongeacht de uitspraak morgen van het Hof daarom aandringen bij het OM dat de betrokken PVV-ers voor deze andere 90 uitspraken (zie bijlage) vervolgd gaan worden. De stichting heeft ook aangifte gedaan tegen recente uitspraken van PVV-ers rond de begrotingsbehandeling over Marokkanen, het Gaza-conflict en de affaire rond de Nederlandse Antillen. Veel van deze uitlatingen van PVV-Kamerleden hebben geen relatie met de islam of moslims maar zijn beledigend, discriminerend of haatzaaiend tegenover andere bevolkingsgroepen zoals Marokkanen, Antilianen of Palestijnen. Volgens de antiracismeorganisatie moeten de PVV en zijn woordvoerders daarom veroordeeld worden voor discriminatie.

Een vertegenwoordiger van Nederland Bekent Kleur zal morgen ook aanwezig zijn bij de uitspraak van het Hof in Amsterdam.