Socialistische Partij Rotterdam

Rotterdamse vissers vangen bot

20-01-2009 * Rotterdamse vissers kunnen waarschijnlijk pas eind februari hun hengel uitgooien. Reden is dat de gemeente haar vergunningen voor dit jaar nog niet rond heeft. Omdat de vissers niet de dupe mogen worden van een trage gemeente wil de SP dat de gemeente het toelaat dat er zonder vergunning gevist wordt.

Voor het uitgooien van een vislijntje binnen de stadsgrenzen is in Rotterdam een zoganaamde hengelvergunning nodig. Deze loopt van 1 januari tot en met 31 december. Rotterdammers die nu de vergunning bij hun dieren- of hengelsportwinkel willen afhalen vangen echter bot: ze zijn nog niet verkrijgbaar en worden pas eind februari verwacht. Reden van de vertraging is de overdracht van gedeeltes Rotterdams water aan het Hoogheemraadschap. Die laatste moet dan wel of niet toestemming geven voor het vissen. SP-raadslid Theo Co kun: "Nu is de SP niet speciaal voor of tegen de hengelsport, maar we vinden het een slechte zaak dat mensen die zich aan de regels willen houden worden gedupeerd."

Wat de vissers nogal stak, was dat noch zijzelf noch de verdeelpunten waar de vergunning kon worden afgehaald op de hoogte waren van het waarom van de vertraging en hoe lang deze ging duren. De SP wil weten hoe de gemeente de vissers en de hengelsport- en dierenwinkels gaat inlichten over de zaak. En hoe zij duidelijk gaat maken op welke manier er toch zo snel mogelijk gevist kan worden. Co kun: "De gemeente kan ook een fout maken maar het is slecht voor het vertrouwen in de politiek als die niet wordt