Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Date in the Dark op 21 januari: welke waarheid vind jij belangrijk?

Open jij het nieuwe jaar met een nieuwe date?

Utrecht, 19 januari 2009 - Op woensdag 21 januari is er weer eeen kersverse editie van Date in the Dark met de tragikomische film The Full Monty. In deze Date in the Dark staat de 'Naakte Waarheid' centraal. Na een welkomstdrankje gaan we de filmzaal in voor de Oscargenomineerde film The Full Monty, waarna in Das Kabinett een gezellige quiz wordt gehouden. Welke waarheid vind jij belangrijk?

The Full Monty
Komedie over een groep werkloze staalarbeiders die besluiten de kost te gaan verdienen met een striptease act. De malaise van de Britse staalindustrie in het post-Thatcher tijdperk heeft ook in Sheffield toegeslagen en het is sappelen geblazen voor de en masse werkloos geraakte arbeiders. De inventieve Gaz (Carlyle) ontdekt hoe lucratief een avondje strippen is als The Chippendales optreden. Hij begint met lotgenoten de formatie 'Hot Metal'. Het bonte doch niet bijster aantrekkelijke gezelschap zal de act in 'full monty' (in volle glorie) afsluiten. Het scenario van Cattaneo's speelfilmdebuut werd door de Nederlandse pers nogal mager bevonden maar de film is ondanks alle arbeiderssores optimistisch en werd verrassend de succesvolste Britse productie aller tijden, wat ook tot uitdrukking kwam in vier Oscarnominaties.

Over de filmreeks Date in the Dark
Het Louis Hartlooper Complex organiseert maandelijks Date in the Dark; een filmavond waar gezelligheid, humor, muziek en (vrij)blijvende ontmoetingen centraal staan. Een vrolijke filmavond waar je gerust alleen of met vrienden naar toe kunt komen. Bovendien kom je er onder het genot van een drankje en hapje, in onze sfeervolle besloten ruimte, misschien wel een filmpartner tegen. De maandelijkse avonden hebben een wisselend thema, met daarbij passend een speciale film en/of activiteit.

Programma 21 januari
19:00 uur: Ontvangst in Das Kabinett met welkomstdrankje 19:30 uur: Vertoning The Full Monty
21:00 uur: Quiz en gezelligheid in Das Kabinett

Woensdag 21 januari: Date in the Dark
The Full Monty | vanaf 19:00 uur
¤ 12,50 / ¤ 11,50 (OV CJP 65+ U-pas), incl. welkomstdrankje en borrelhapje Reserveren: 030 2320450 (aanbevolen)

Volgende data: 18 februari, 18 maart, 15 april, 20 mei, 17 juni. Meer informatie: www.hartlooper.nl

EINDE PERSBERICHT