Ingezonden persbericht


Pers verklaart Kyteman unaniem tot hoogtepunt Noorderslag

Release debuutalbum 20 februari; start tour 28 februari

"De eerste klap is een daalder waard - en dat geld ging gisteravond naar Kyteman en zijn hiphop orkest. Om half negen opende de 22-jarige Utrechter en zijn ruim twintigkoppige orkest popfestival Noorderslag in Groningen; om tien over half negen stond de zaal op zijn kop", schreef NRC Handelsblad. En zij zijn niet de enige die laaiend enthousiast zijn over Kyteman's hiphop orkest. Volkskrant, Metro, Revu, Trouw, allemaal zijn ze erg duidelijk: dit was bijzonder! Het debuutalbum The Hermit Sessions ligt vanaf 20 februari in de winkel, maar de eerste nummers zijn al via iTunes te downloaden en daar is She Blew Like Trumpets deze hele week Single Of The Week. En met dat nieuwe album onder de arm komen natuurlijk ook de concerten in de popzalen. Met compleet hiphop orkest!

ENKELE PERSQUOTES OVER KYTEMAN'S HIPHOP ORKEST TIJDENS NOORDERSLAG

OOR.nl: "De flinke 3FM-zaal is tot de nok toe gevuld en dat blijft zo tot de laatste noot heeft geklonken. Het is dan ook een indrukwekkend schouwspel, deze sloot aan muzikanten bestaande uit rappers, strijkers, blazers en drummers." Volkskrant: "Niet de uit heel Europa naar Groningen gelokte nieuwe bands brachten het spektakel, nee een 22-jarige trompettist uit Utrecht met een compleet hiphoporkest bleek de sensatie...” Revu.nl: "Maanden geleden moest al worden geconcludeerd dat dit multitalent uit Utrecht de lat voor livehiphop een paar meter hoger heeft gelegd, na zijn tweede optreden kan gerust worden gesteld dat hij de lat hoger heeft gelegd voor alle bands. Eigenlijk is het jammer dat Kyteman's Hiphop Orkest een van de eerste acts was. Geen enkele band kwam over die lat heen." Trouw: "Het uitgelaten circus bleef onder leiding van de mee stuiterende dirigent en trompettist Kyteman wonderbaarlijk soepel op de rails, en zal met deze vernieuwende vorm van hiphop dit jaar ongetwijfeld gaan doorbreken." METRO: "Het beste optreden waar Metro tijdens Eurosonic Noorderslag getuige van was werd geĂŻnitieerd door een nog jonge trompettist uit Utrecht. Als een volleerd dirigent brengt hij meer dan 20 muzikanten samen op het podium (en binnenkort op plaat). In een rechtvaardige wereld zou dit gezelschap de hele aarde over gaan." NU.nl: "Bij Kyteman's Hiphop Orkest is de zaal dan weer vele vierkante meters te klein. Ruim voor aanvang staat de 3FM zaal muurvast en kan er niemand meer in of uit." Parool: "Soms ingetogen en dan weer volop uitbundig dirigeerde de intens genietende Kyteman zijn hiphop orkest naar een mooie finale, waarin hij tijdens een gevoelige trompetsolo zijn eigen tranen niet kon onderdrukken."

Kyteman's hiphop orkest LIVE

ZA 28.02 Melkweg, Amsterdam / zaal open 21:00 uur / aanvang 21: 30 uur / EUR 15,-

VR 13.03 Tivoli, Utrecht / zaal open 20:30 uur / aanvang 21:30 uur / EUR 15,-

DO 19.03 Doornroosje, Nijmegen / zaal open 20:00 uur / aanvang 21:00 uur / EUR 14,-

DI 05.05 Bevrijdingsfestival Overijssel, Zwolle

DI 05.05 Bevrijdingsfestival Utrecht, Utrecht

ZA 16.05 Burgerweeshuis, Deventer

VR 22.05 Luxor Live, Arnhem

Kyteman in iTunes: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewAlbum?id=302204746&s=143452 She Blew Like Trumpets t/m 26.01 gratis te downloaden!

Kyteman is sinds deze week een Serious Talent bij 3FM: http://www.3fm.nl/page/3fm_actueel/287930/

www.kyteman.com - www.myspace.com/kyteman

----------