Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Oregon viert 150ste verjaardag

Reeuwijk, 21 januari 2009 - De staat Oregon, aan de westkust van de Verenigde Staten, wordt op 14 februari 150 jaar. Deze heuglijke gebeurtenis wordt dit jaar uitgebreid gevierd met allerlei festiviteiten, shows, tentoonstellingen en optredens in de hele staat. Bezoekers kunnen op de website van Oregon, www.traveloregon.com, snel en eenvoudig een overzicht vinden van alle activiteiten.

Gedurende het hele jaar worden uiteenlopende verjaardagsactiviteiten georganiseerd: van de 150 years Portland Architecture Exhibition en het Earth Day Festival tot de Family Fun Night en de Mystery Trip. In de hoofdstad Salem treedt het Salem Pops Orchestra op om Oregons verjaardag te vieren, in Philomath, een stadje ten zuiden van hoofdstad Salem, kunnen bezoekers hun ogen uitkijken tijdens de 150 Years of Oregon Art tentoonstelling. Nog zuidelijker ligt het stadje Eugene, waar diverse sightseeing history tours worden opgezet - en er vindt zelfs een unieke Oregon-Triviantwedstrijd plaats, waarbij alle wetenswaardigheden van Oregon de revue passeren.

Centraal tijdens al deze vieringen in Oregon staat de terugblik naar het 150-jarige bestaan van de staat en een vooruitblik naar de toekomst. In de grote en kleinere steden zijn het hele jaar door allerlei tentoonstellingen en festiviteiten te bezoeken: een ideale manier om Oregon écht te leren kennen.

Bovendien wordt in mei op grote schaal aandacht besteed aan het thema waar Oregon zich altijd actief mee bezig houdt: een groene omgeving. Tijdens de Take Care of Oregon Day zetten mensen zich in via community projects voor een groene, schone staat. Met de hulp van deze inwoners blijft de staat een ideale vakantiebestemming.

Voor meer informatie: www.traveloregon.com, of www.oregon150.org

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht