Ingezonden persbericht


Nederlandse première KAN DOOR HUID HEEN

Openingsfilm van het Dutch Treat-programma op het IFFR

in aanwezigheid van cast & crew
Zaterdagavond 24 januari ­ 19.30 uur
Bioscoop Luxor, Kruiskade 10, Rotterdam

Vertoningen met Q&A in aanwezigheid van Esther Rots en / of Rifka Lodeizen Dinsdag 27 januari ­ Breda (Filmtheater Chassé)
Vrijdag 30 januari - Eindhoven (Filmtheater Plaza Futura) Zaterdag 31 januari ­ Amsterdam (Het Ketelhuis)
Maandag 2 februari ­ Utrecht (Louis Hartlooper Complex) Dinsdag 3 februari ­ Amsterdam (Rialto)

59e Internationale Filmfestival van Berlijn ­ Geselecteerd voor Forum (5 ­ 15 februari 2009)

Vanaf 29 januari 2009 te zien in de filmtheaters

www.kandoorhuidheen.nl/nl/
Speelduur: 100 minuten ­ Kijkwijzer: 12 jaar, geweld, grof taalgebruik

De Nederlandse première van de film KAN DOOR HUID HEEN, het speelfilm regiedebuut van Esther Rots (scenario, regie, editing, productie), bekend van haar prijswinnende korte films Dialoogoefening, Ik ontspruit en Speel met me, en met muziek van Dan Geesin, vindt zaterdagavond 24 januari plaats tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam. Het is daarmee tevens de openingsfilm van het Dutch Treat-programma. Het is de enige vertoning op het IFFR.

IFFR - 24 januari - In aanwezigheid van cast & crew Cast: Rifka Lodeizen, Mattijn Hartemink, Chris Borowski, Elisabeth van Nimwegen, Roel Goudsmit, Anita Donk, Hans Zuijdveld,... Crew: Esther Rots, Dan Geesin, Trent, Hugo Rots, Luuk Zonnenberg, Maudy van Bree, Stephanie Marien, Rebecca van Unen, Mark Glynne, Ferry de Pater, Jan Willem van den Brink,...

Q&A in Breda, Eindhoven, Amsterdam, Utrecht...
Dinsdag 27 januari, vrijdag 30 januari, zaterdag 31 januari, maandag 2 februari en dinsdag 3 februari vinden in respectievelijk Breda (Filmtheater Chassé), Eindhoven (Plaza Futura), Amsterdam (Het Ketelhuis), Utrecht (Louis Hartlooper Complex) en wederom Amsterdam (Rialto) voorpremières plaats in aanwezigheid van Esther Rots en / of hoofdrolspeelster Rifka Lodeizen.

59e Internationale Filmfestival van Berlijn
KAN DOOR HUID HEEN is geselecteerd voor het Forum-programma van het 59e Internationale Filmfestival van Berlijn (5 tot 15 februari 2009). Dit programma-onderdeel wordt beschouwd als het meest experimentele van het Filmfestival met zeer originele, vaak provocerende en ontregelende films. Cast & crew zijn in Berlijn beschikbaar voor interviews. Meer hierover in een apart persbericht.

Een geweldsdelict verandert Marieke's leven. Ze besluit de stad te ontvluchten en koopt een afgelegen, vervallen huisje op het Zeeuwse platteland. Door opnieuw te beginnen hoopt ze de ervaringen van zich af te kunnen schudden, maar de eenzaamheid en de kou versterken haar angst en wraakgevoelens. Als de zomer komt en ze een nieuwe vriend krijgt, lijkt Marieke weer sterker te worden. Maar langzaam verliest ze de greep op haar leven.

KAN DOOR HUID HEEN is een psychologisch drama met lichte tonen. Rifka Lodeizen speelt de hoofdrol. In verdere rollen spelen onder anderen Wim Opbrouck, Chris Borowski, Elisabeth van Nimwegen, Tina de Bruin en Mattijn Hartemink. Dan Geesin componeerde de muziek. Charlie Dee en Anneke Giersbergen zingen de liedjes. Aan de film werkten verder mee: Lennert Hillege (camera), Victor Horstink (geluid), Luuk Zonnenberg (focuspuller, gaffer), en Maudy van Bree (productieleiding).

De film is geproduceerd door Hugo Rots en Esther Rots van Rots Filmwerk en Trent van NFI Producties, gecoproduceerd door NPS, en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds voor de Film, het Stimuleringsfonds, het CoBO Fonds, en het Rotterdams Fonds voor de Film. De film werd in achtenzestig draaidagen opgenomen op diverse locaties, onder meer in Sint-Margriete, Rotterdam en Amsterdam.

.........…………….

Distributie: BENELUX FILM DISTRIBUTORS voor INSPIRE PICTURES De Poort 40, 3991 DV Houten
Tel: 030 6340660 Fax: 030 6381213 - nederland@bfdfilm.com



Ingezonden persbericht