Ingezonden persbericht


Inauguratie Barack Obama: eerste gezamenlijke HD-uitzending Sky News en Easynet

Amsterdam, 21 januari 2009 â¤* Easynet Global Services, aanbieder van beheerde netwerk-, hosting- en telepresence-diensten, lanceert een nieuwe dienst waarmee omroepbedrijven high-definition (HD) videocontent wereldwijd kunnen streamen via een IP-netwerk. De Easynet-dienst is voor het eerst succesvol gebruikt tijdens de HD-uitzending door Sky News van de Obama-inauguratie. Kijkers in de gehele wereld kregen zeer up-to-date content en een veel betere beeldkwaliteit.

Sky News kon met de beheerde netwerkoplossing een gedeelte van de uitzending van de inauguratie binnen een seconde van de Verenigde Staten naar het Sky News Centre in Londen versturen. Dit gebeurde via het Global IP VPN-netwerk van Easynet. Sky News hoefde hiervoor niet de kostbare infrastructuur aan te leggen, die vaak is vereist voor dergelijke grote nieuwsevenementen. In de nabije toekomst kunnen omroepbedrijven sterk op kosten besparen door te profiteren van de uitgebreide distributiemogelijkheden van IP-netwerken.

De Sky News-uitzending van de inauguratie van Obama was de eerste keer dat MPEG-4-compressietechnologie is gebruikt via het trans-Atlantische Easynet Global IP-netwerk. Deze compressietechnologie zorgt ervoor dat video van hoge kwaliteit de helft van de bandbreedte van vorige standaarden gebruikt. Omroepbedrijven krijgen hierdoor meer capaciteit voor hun investering. De apparatuur voor hardware-encodering is geleverd door Cisco en Harris.

'Easynet heeft met zijn diensten volledig aan onze verwachtingen voldaan', zegt Bevan Gibson, Head of Future Technology bij Sky News. 'Ze leverden op tijd en probleemloos. We hopen dat dit het begin is van een samenwerking met Easynet voor de levering van kwaliteitsvideobeelden in alle formaten via het Easynet IP-netwerk.'

Dirk Peeters, Managing Director Benelux van Easynet Global Services: 'We zijn verheugd dat Easynet een bijdrage heeft geleverd aan de eerste HD-uitzending van Sky News, zeker bij een dergelijk historisch evenement. De introductie van nieuwe technologieën zorgt voor een continu veranderend medialandschap. Dit zullen we ook in de Benelux waarnemen, omroepbedrijven willen hun klanten immers de best mogelijke kwaliteit bieden. Easynet kan ze daarbij helpen met het snel versturen van content in HD-kwaliteit.'

###

Over Easynet Global Services
Easynet is een internationale aanbieder van managed netwerken en hostingdiensten, en levert uitstekende managed oplossingen aan middelgrote en grote ondernemingen. Easynet heeft een uitgebreide nationale en internationale netwerk- en hostinginfrastructuur, en onderscheidt zich door een uitmuntende klantenservice. De benadering van Easynet is gebaseerd op professionele expertise in het begrijpen, ontwerpen, leveren en beheren van klantgerichte oplossingen, op het vermogen tot succesvolle samenwerking met partners en op aandacht voor kwaliteit. Easynet werkt momenteel in geheel Europa en heeft tevens vestigingen in Sjanghai en Hongkong, China. En nu ook in Mumbai, India.

Dankzij deze inspanningen zijn de klanten van Easynet haar grootste voorstanders: voorbeelden zijn Ford Motor Company, Kia Motors, Calor, Tchibo en Kellogg Italia. Easynet is onderdeel van de British Sky Broadcasting-groep met een totale marktwaarde van meer dan £ 7,4 miljard. Ga naar www.easynet.nl voor meer informatie.



Ingezonden persbericht