Platform Biologica


Debat over de waarden van de biologische landbouw
18 december 2008

Persbericht - Op woensdag 21 januari 2009 om 10.00 uur vindt als opwarmer voor de BioVak-beurs een debat plaats over de waarden van de biologische landbouw. Sprekers zijn Jan Douwe van der Ploeg (hoogleraar rurale sociologie Wageningen UR), Jaap Hoek Spaans (directeur Landzijde en biologisch vleesveehouder) en Bob Crebas (directeur Brennels, brandnetels en mode). Zij gaan met elkaar en de aanwezigen in gesprek onder leiding van landbouwjournalist Aart van Cooten.

Werken aan waarde is ons motto, aldus Kees van Zelderen, vicevoorzitter van de Vakgroep Biologische Landbouw LTO/Biologica. De biologische landbouw produceert meer dan voedsel. Alleen leveren de inspanningen op het gebied van smaak, gezondheid en verbreding nog niet altijd de beoogde inkomsten op voor ondernemers. Nu wordt het tijd om die inspanningen te gaan verzilveren.

Het Vakgroepdebat vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Boeren en tuinders, vertegenwoordigers van bedrijven uit de biologische en andere ketens, beleidsmedewerkers en overige geĂŻnteresseerden zijn van harte welkom.

Aansluitend wordt om 14.00 uur de BioVak09 officieel geopend door HKH Prinses Margriet. De vakbeurs duurt tot en met donderdag 22 januari
2009. Op beide dagen is er een programma met workshops en presentaties. Meer informatie: www.biologica.nl/boerentuinder en http://www.biovak.nl/.

BioVak 2009 wordt georganiseerd door de Vakgroep Biologische Landbouw LTO/Biologica en ICEM.

Einde persbericht