Openbare bibliotheek Amsterdam


De Nationale Voorleesdagen komen er aan!

08 jan 2009 - 12:15
CPNB NVD logo 2009
Op woensdag 21 januari 2009 gaan de Nationale Voorleesdagen van start met een voorleesontbijt in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen en natuurlijk bibliotheken.

Op woensdag 21 januari aanstaande starten voor de 6^de keer de Nationale Voorleesdagen. Dit is een landelijk leesbevorderingscampagne à la Kinderboekenweek, gericht op de allerjongsten (t/m 6 jaar). Boekwinkels en bibliotheken organiseren tal van activiteiten in het kader van de Voorleesdagen.

Door een jury van jeugdbibliothecarissen zijn
tien prentenboeken gekozen die tijdens de Nationale Voorleesdagen centraal staan. Eén boek is gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2009: Anton kan toveren van Ole Könnecke.

De Openbare Bibliotheek Amsterdam doet van harte mee aan de Voorleesdagen, met onder andere een voorleesontbijt in diverse filialen op woensdag 21 januari, theatervoorstellingen geïnspireerd op het prentenboek Anton kan toveren en een welkomstcadeautje voor nieuwe jeugdleden tot 6 jaar (zolang de voorraad strekt).

Kijk voor meer informatie over activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen in onze agenda op deze website, of ga naar www.nationalevoorleesdagen.nl.

Buiten de Nationale Voorleesdagen biedt de bibliotheek ouders een grote collectie prentenboeken, DVD's, CD-roms en CD's voor jonge kinderen. Er worden maandelijks diverse activiteiten georganiseerd voor peuters en kleuter. Zo is er iedere woensdag en zaterdagmiddag het voorleeskwartiertje in de centrale bibliotheek. Daarnaast is de bibliotheek natuurlijk een bron van informatie over allerlei aspecten van de opvoeding, waaronder taalverwerving.