Prinses Laurentien start Nationale Voorleesdagen met Het Nationale Voorleesontbijt

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden leest op woensdagochtend 21 januari in de Haagse Centrale Bibliotheek in Den Haag voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt. Het voorleesontbijt is de aftrap van De Nationale Voorleesdagen. Haagse bibliotheken koppelen de Nationale Voorleesdagen aan het lokale Peuterfestival.

De Prinses leest tijdens Het Nationale Voorleesontbijt, de start van De Nationale Voorleesdagen, voor uit het Prentenboek van het Jaar 2009 'Anton kan toveren' van de auteur en illustrator Ole Könnecke.

De Nationale Voorleesdagen, een initiatief van de Stichting Lezen en georganiseerd door de Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek), duren tot en met zaterdag 31 januari. Doel van de campagne is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Tijdens het voorleesontbijt lezen prominente en niet-prominente Nederlanders in het hele land peuters en kleuters voor.

De Haagse bibliotheken organiseren tijdens de Nationale Voorleesdagen en het Haagse Peuterfestival verschillende activiteiten voor peuters en leerlingen van groep 1 en 2.

Prinses Laurentien is onder andere voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven.

Noot voor redacties (