Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Presentatie ontwerpvisie stuwwal Oldenzaal op 21 januari

gepubliceerd op : 14-1-2009

Door een brede klankbordgroep is in de afgelopen periode gewerkt aan een ontwerpvisie voor de stuwwal Oldenzaal. Op woensdag 21 januari vindt in het stadhuis om 19.30 uur een presentatie plaats van de vier mogelijke scenario´s voor dit gebied.

De presentatie wordt verzorgd door het betrokken adviesbureau Witpaard en zal ingeleid worden door wethouder Rob Welten. Er is gelegenheid tot het geven van een eerste reactie op de ontwerpvisie en het stellen van vragen aan het adviesbureau en de gemeente.

Voor het oostelijke buitengebied van Oldenzaal, gelegen tussen de Bentheimerstraat en de Lossersestraat, is een ontwerpvisie voorbereid met als uitgangspunt behoud van landschap en natuur en (zo mogelijk) de versterking daarvan.

Bij de totstandkoming van deze ontwerpvisie zijn diverse belangengroeperingen vanuit het gebied betrokken, waaronder de Stichting Behoud Stuwwal Oldenzaal, Waterschap Regge & Dinkel, Overijssel Particulier Grondbezit en de Vereniging Natuurmonumenten. De visie is erop gericht een kader te scheppen waaraan nieuwe initiatieven in dit gebied, rondom onder andere de thema´s "Vrijkomende Agrarische Bedrijvigheid" en "Landgoederen", getoetst kunnen worden. Hiervoor zijn vier mogelijke scenario's beschreven.

De ontwerpvisie stuwwal Oldenzaal ligt vanaf 14 januari 2009 zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het stadhuis. Tevens is de ontwerpvisie te downloaden op deze website onder Leven, Wonen & Werken. Reageren kan vanaf 14 januari gedurende de termijn van zes weken richting het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal. Een uitgekristalliseerde visie stuwwal zal vervolgens door het college aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

De presentatie van de visie vindt plaats tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 21 januari 2009 om 19.30 uur. De ontvangst is vanaf 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis. Medewerkers van het adviesbureau en de gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en belangstellenden verder te informeren.