Gemeente Spijkenisse


Marrewijklaan tijdelijk eenrichtingverkeer

15 januari 2009

Vanaf woensdag 21 januari 2009 wordt de verkeerssituatie aan de Marrewijklaan aangepast. Ter hoogte van de bouwlocatie wordt tijdelijk eenrichtingverkeer gerealiseerd. Autoverkeer kan dan alleen nog plaatsvinden vanaf de Eerste Heulbrugstraat richting de Raadhuislaan.

Vanaf de Raadhuislaan richting Eerste Heulbrugstraat blijft tweerichtingsverkeer mogelijk tot aan het expeditiehof (naast Vögele).

In oktober 2008 is begonnen met de realisatie van winkels en appartementen aan de Marrewijklaan. Voorafgaand aan de bouw heeft de gemeente met Vestia en BAM afspraken gemaakt over de inrichting van het bouwterrein. Onderdeel van deze afspraken was het handhaven van tweerichtingsverkeer op de Marrewijklaan. In de afgelopen maanden is in de praktijk gebleken dat de huidige situatie problemen oplevert voor de (verkeers)veiligheid. Daarnaast heeft de aannemer aangegeven niet voldoende ruimte beschikbaar te hebben om de bouw op een veilige manier te kunnen voltooien. Dit heeft onder andere te maken met het opstellen van bouwkranen en van laad- en losverkeer.

In overleg tussen de gemeente en de aannemer is besloten om ter hoogte van het bouwterrein op de Marrewijklaan tijdelijk eenrichtingverkeer te realiseren. Naar verwachting zal deze situatie tot augustus 2009 worden gehandhaafd. Op deze wijze kan de verkeersveiligheid beter worden gewaarborgd en wordt de bouw niet onnodig vertraagd door problemen met bouwkranen en laad- en losverkeer (dit kan dan binnen de bouwhekken plaatsvinden).

Pleintje Versteegh blijft volledig beschikbaar als parkeerterrein. In eerdere afspraken was dit plein toegezegd als opstelplaats voor een bouwkraan, dit is nu niet meer nodig.

Fietsers zullen tijdens deze periode worden omgeleid. Dit wordt door middel van verkeersborden aangegeven. De bussen van Connexxion kunnen wel in twee richtingen blijven rijden.