Tien mkb-werkgevers in de race voor Div GoodPracticePrijs 2008

15/01/2009 13:34

Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement

Op 21 januari wordt de Div GoodPracticePrijs 2008 uitgereikt door minister E. van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie. Hij doet dit mede namens staatssecretaris Klijnsma van SZW. De prijs stimuleert werkgevers in het midden- en kleinbedrijf om ook allochtone medewerkers in het personeel op te nemen. De prijsuitreiking vindt plaats in het Scheepvaart College in Rotterdam. De prijs bestaat uit een bronzen kunstwerk en een jaar lang aandacht in de (vak-)media.

De prijs is beschikbaar gesteld door Div, het Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement. Div adviseert werkgevers in het midden- en kleinbedrijf over diversiteit in het bedrijfs- en personeelsbeleid en de zakelijke voordelen ervan. Div is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Uit alle aanmeldingen zijn 10 mkb-werkgevers genomineerd voor de finale. Dit zijn:


- centrum voor kunst en cultuur Imagine Identity and Culture in Amsterdam


- reĂŻntegratiebureau IDplein in Rotterdam


- architectenbureau Concept0031/BNA in Den Haag


- garagebedrijf ACDelco Service Center in Utrecht


- architectenbureau Zwarts & Jansma in Amsterdam


- metaalconstructiebedrijf PWS in Bergambacht


- advocatenkantoor Kennedy Van der Laan in Amsterdam


- architectenbureau Buro5 in Maastricht


- zorgcentrum Het Karmijn in Den Haag


- cultureel podium ZO! Cultuur Zuidoost in Amsterdam

De jury beoordeelt deze bedrijven op belangrijke onderdelen in het bedrijfsbeleid: de visie en doelstelling van het diversiteitsbeleid; de betrokkenheid van directie en management; beleid voor werving, selectie, instroom, doorstroom, behoud en uitstroom; de manier waarop veranderingen in interne cultuur en gedrag zijn bereikt; de samenhang met het algemene bedrijfsbeleid en duurzaamheid; de effectiviteit van het beleid inclusief aantoonbare bedrijfseconomische resultaten; en de creativiteit, voorbeeldfunctie en overdraagbaarheid van de aanpak.

De jury bestaat uit drie mensen met visie en ervaring op diversiteit op de werkvloer:


- Atilla Aytekin, directeur van softwarebedrijf Triodor en Amsterdamse Ondernemer van het Jaar 2008,


- Jan Alberts, manager van Servicepunt Arbeidsmarkt mkb


- Boudewijn Ariaansz, projectleider van Servicepunt Hoger Opgeleide Allochtonen van UWV WERKbedrijf.

Het Nicis Institute en de Raad voor Werk en Inkomen houden op 21 januari, van 13.30 tot 16.30 uur, de startconferentie 'Publiek-Privaat Ondernemerschap: de wijk aan het werk'. Onderwerp is de vraag hoe private partijen - op basis van hun zakelijke belangen - betrokken zijn of worden bij het bevorderen van werkgelegenheid en ondernemerschap voor bewoners van aandachtswijken. Op deze conferentie wordt bekend gemaakt welke van de tien genomineerden de titel van 'meest diverse mkb-werkgever 2008' verdient.

Locatie: Scheepvaart College Rotterdam, Mullerzaal, Lloydstraat 300, 3024 EA Rotterdam.






Noot voor de redactie: