Gemeente Utrecht

Sociaal radioprogramma op Bingo FM

Vanaf woensdag 21 januari gaat de Nederlandstalige muziekzender Bingo FM een sociale rubriek uitzenden: Utrecht Sociaal. Samen met het Utrechtse V-team, voorlichtingsteam van ondermeer de gemeente Utrecht, de Belastingdienst, AGIS Zorgverzekeringen en de Sociale Verzekeringsbank, heeft Bingo FM een programma gemaakt voor Utrechters om ze te informeren over regelingen op het gebied van wonen, welzijn, zorg, gezondheid, werk en financiën. Deze partijen samen vormen ook de redactie van het programma.

De radiomakers willen met het nieuwe programma de inwoners van Utrecht en omstreken attenderen op sociale regelingen om zo het gebruik ervan te vergroten, schulden te voorkomen, sociaal isolement te verminderen en het vinden van een plek op de arbeidsmarkt stimuleren.

Luisteraars kunnen actief meedoen. Tijdens de uitzending en na afloop kunnen mensen telefonisch onderwerpen aan dragen bij de redactie van Utrecht Sociaal. De rubriek Utrecht Sociaal wordt iedere woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden en daarna ieder uur herhaald. Bingo FM is in Utrecht stad te vinden op 107.7 FM en in Amersfoort op 107.9 FM.