Provincie Utrecht

Commissaris van de Koningin leest voor aan Houtense kinderen

16-1-2009 -

Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, doet op woensdag 21 januari 2009 mee aan het Nationale Voorleesontbijt. In kinderdagverblijf Mickey's Hofstad in Houten zal hij onder andere voorlezen uit Anton kan toveren.

Het Voorleesontbijt vormt het startschot van de Nationale Voorleesdagen 2009 (21-31 januari), een initiatief van de Stichting Lezen uitgevoerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Tijdens het Nationale Voorleesontbijt worden peuters en kleuters op diverse plaatsen in Nederland voorgelezen door prominente Nederlanders. Daarnaast zullen ook opa's en oma's, wijkagenten, bakkers en brandweermannen op vele kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen uit diverse (prenten)boeken voorlezen.

De heer Robbertsen zal de Houtense kinderen (1-4 jaar) onder andere voorlezen uit Anton kan toveren, het Prentenboek van het Jaar 2009. Het boek is geschreven door Ole Könnecke en gaat over het jongetje Anton dat denkt dat hij kan toveren

Meer informatie: Eva de Vroome, telefoon 030 258 22 49